Η Audi θα αποκαλύψει στη Σαγκάη τα σχέδιά της για την είσοδο στη Formula 1

Η Audi θα αποκαλύψει στη Σαγκάη τα σχέδιά της για την είσοδο στη Formula 1

Η Audi θα παρέχει από το 2026 κινητήρες στην ομάδα της Sauber. 

Η Audi θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της αναφορικά με την εμπλοκή της στη Formula 1 στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης τον επόμενο μήνα. Η εταιρεία μπαίνει στην F1 το 2026, όταν θα παρέχει κινητήρες για την ομάδα της Sauber.

Η Audi είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα συμμετάσχει στους αγώνες της Formula 1 από το 2026 όταν και θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί. Η συμμετοχή της θα αφορά σε μια μονάδα ισχύος που θα κατασκευαστεί στο Neuburg της Βαυαρίας.

Η επιλογή της Σαγκάης για το δημόσιο ντεμπούτο της ομάδας της Formula 1 είναι στρατηγική, είπε η Audi. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά του ομίλου VW και ταυτόχρονα έχει μια τεράστια βάση οπαδών της Formula 1, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Formula 1: Η Audi αγόρασε μερίδιο της Sauber

«Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει Grnad Prix Κίνας από το 2019 λόγω του COVID», είπε προσθέτοντας ότι η παρουσίαση του έργου της Formula 1 στη Σαγκάη θα ήταν μια χειρονομία εκτίμησης προς τους οπαδούς του αθλήματος εκεί.

Η Sauber θα πάψει να χρησιμοποιεί μονάδα ισχύος της Ferrari από το 2026 και θα συνεργαστεί με την Audi, με τους νέους κανονισμούς να απαιτούν από εκείνη τη χρονιά μονάδα ισχύος που θα καταναλώνει συνθετικά καύσιμα, ενώ τουλάχιστον το 50% της ισχύος θα είναι ηλεκτρική. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δύσκολη η επιστροφή της Porsche στην Formula 1

Η F1 στοχεύει επίσης να επιτύχει αποτύπωμα μηδενικού άνθρακα έως το 2030, κάτι που ο Πρόεδρος της Audi Markus Duesmann είπε τον Αύγουστο ότι ήταν «οριακή συνθήκη» για την είσοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Sauber, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 1993, ήταν η εργοστασιακή ομάδα της BMW από το 2006-2009 και είναι η ομάδα της Alfa Romeo από το 2019 χρησιμοποιώντας κινητήρες Ferrari. Αυτή η συμφωνία λήγει μετά το 2023.

Η Porsche και η Audi δήλωσαν πέρυσι ότι και οι δύο σκόπευαν να ενταχθούν στη Formula 1 το 2026, αλλά η είσοδος της Porsche πάγωσε μετά την κατάρρευση μιας πιθανής συμφωνίας με τη Red Bull το περασμένο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube