Honda Motocompacto, ένα σκούτερ που μοιάζει με καλοριφέρ [video]

Honda Motocompacto, ένα σκούτερ που μοιάζει με καλοριφέρ [video]

Με ιδιαίτερη σχεδίαση, το Honda Motocompacto έρχεται να ταράξει τα νερά των ηλεκτρικών σκούτερ.

Το Honda Motocompacto είναι τόσο ιδιαίτερο εμφανισιακά, που είτε θα το λατρέψεις, είτε θα το απορρίψεις. Διατίθεται ήδη προς πώληση στις ΗΠΑ σε αντιπροσωπείες της Honda και της Acura, αλλά και διαδικτυακά.

Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά σκούτερ της αγοράς με εμφάνιση που θυμίζει καλοριφέρ. Ένα «καλοριφέρ» που μπορεί να πιάσει τα 24 km/h, έχει αυτονομία 19 km και κοστίζει $995 (€936).

Το Honda Motocompacto δεν περνάει από πουθενά χωρίς να μαγνητίσει τα βλέμματα. Άλλωστε, πόσο τακτικά βλέπεις ένα «καλοριφέρ» να κινείται με 24 km/h;

Το Motocompacto παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο. Το αναδιπλούμενο ηλεκτρικό σκούτερ σχεδιάστηκε από μηχανικούς της Honda στις ΗΠΑ με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως μεταφορικό μέσο του «τελευταίου χιλιομέτρου». Ιδανικό για να το βγάλετε από το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας και να μετακινηθείτε στο κέντρο της πόλης ή σε μια πανεπιστημιούπολη.

https://www.youtube.com/watch?v=OqhB6dty-3U

Διότι μόλις αναδιπλωθεί, το Motocompacto είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει στο πορτ-μπαγκάζ, όπως ακριβώς το Motocompo που το ενέπνευσε. Το αρχικό μοντέλο χρησιμοποιούσε έναν θερμικό κινητήρα 49 cc, απόδοσης 2,5 PS κι έπιανε τα 29 km/h. Το πιο σημαντικό ήταν φυσικά πως όταν μαζευόταν, μπορούσε να χωρέσει στο πορτ-μπαγκάζ ενός Honda City Turbo II του 1983.

Τώρα, το νέο Motocompacto θέλει να αναβιώσει το ίδιο πνεύμα πρακτικότητας και χρηστικότητας, αλλά προφανώς με τη βοήθεια της ηλεκτροκίνησης. Με ηλεκτρομοτέρ 490 watt (0,6 PS) που τροφοδοτείται από μπαταρία 6,8 Ah, φορτίζει πλήρως σε 3,5 ώρες στο αμερικανικό ηλεκτρικό δίκτυο.

https://www.youtube.com/watch?v=OqhB6dty-3U

«Το Motocompacto είναι πραγματικό Honda – μια διασκεδαστική, καινοτόμος κι απροσδόκητη πτυχή της ευρύτερης στρατηγικής εξηλεκτρισμού μας», δήλωσε τον Σεπτέμβριο η Jane Nakagawa, Αντιπρόεδρος του τμήματος R&D της Honda Motor Αμερικής. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda EM1 e: Το πρώτο ηλεκτρικό scooter της ιαπωνικής εταιρείας έρχεται Ευρώπη

«Σε συνδυασμό με τα νέα μας πλήρως ηλεκτρικά SUV, το Motocompacto υποστηρίζει τον στόχο μας για ουδετερότητα άνθρακα, βοηθώντας τους πελάτες να έχουν μεταφορές μηδενικών εκπομπών ρύπων».

https://www.youtube.com/watch?v=OqhB6dty-3U

Με αλουμινένιο πλαίσιο και βάρος 18,7 kg, χωράνε περισσότερα από ένα Honda Motocompacto στο πορτ-μπαγκάζ του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου. Η ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι εύκολο στην οδήγηση κι ότι σχεδιάστηκε με γνώμονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία. 

Επιπλέον, οι συμπαγείς διαστάσεις του -μήκος 74,1 cm, πλάτος 9,3 cm κι ύψος 53,5 cm όταν διπλωθεί- το καθιστούν εύκολο στη μεταφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι κάτοχοι θα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση φόρτισής του, το ποσοστό της μπαταρίας, την υπολειπόμενη αυτονομία κι άλλα στοιχεία από την αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube