Honda EM1 e: Το πρώτο ηλεκτρικό scooter της ιαπωνικής εταιρείας έρχεται Ευρώπη

Honda EM1 e: Το πρώτο ηλεκτρικό scooter της ιαπωνικής εταιρείας έρχεται Ευρώπη

Το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Honda για νεαρούς ευρωπαίους αναβάτες έφτασε, με ωφέλιμη αυτονομία που αγγίζει τα 41,3 km και τελική ταχύτητα 45 km/h.

Το ηλεκτρικό Honda EM1 e, το οποίο είχε παρουσιαστεί στην EICMA 2022 κάνει πλέον την εμφάνιση του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Honda έχει υποσχεθεί πως έως το 2040 ολόκληρη η γκάμα μοτοσυκλετών της θα έχει «ουδέτερες εκπομπές άνθρακα», και η έναρξη του εξηλεκτρισμού της γκάμας της ιαπωνικής εταιρείας ξεκινά με την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού scooter της με την ονομασία EM1 e.

Το EM1 e (EM σημαίνει Electric Moped), με την αποσπώμενη μπαταρία -Mobile Power Pack e που ζυγίζει 10 kg- προσφέρει αυτονομία 41,3 km σε ιδανικές συνθήκες, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 45 km/h. Οι τροχοί είναι μικροί, στις 12 ίντσες μπροστά και στις 10 πίσω.

Honda EM1 e

Η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρικού κινητήρα είναι 1.7kW (2.2 ίππους), ενώ αν ο χρήστης χρησιμοποιήσει τη λειτουργία ECON -πιο ήπια απόκριση στο γκάζι & μείωση τελικής ταχύτητας-, η ισχύς ρυθμίζεται στα 0.86kW (1.1 ίππους) επεκτείνοντας την αυτονομία στα περίπου 48 km. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία η μπαταρία μπορεί να δεχθεί πάνω από 2.500 φορτίσεις, ενώ από το 25% έως το 75% χρειάζονται 160 λεπτά φόρτισης.

Το Honda EM1 e, έχει ατσάλινο πλαίσιο, ενώ στις αναρτήσεις φέρει συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο πίσω αμορτισέρ. Όσον αφορά την πέδηση, εμπρός υπάρχει δίσκος 190 mm με δαγκάνα ενός εμβόλου, ενώ στον πίσω τροχό χρησιμοποιείται ταμπούρο. Βασικές επιλογές όπως βλέπουμε, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS να συνδράμει την κατάσταση.

Με μήκος μόλις 1.860 mm, ύψος σέλας 740 mm, και βάρος 95 κιλών, το EM1 e θα βολέψει και τα χαμηλά αναστήματα.

Honda EM1 e

Στον εξοπλισμό του EM1 e συμπεριλαμβάνονται μικρός αποθηκευτικός χώρος 3,3 λίτρων κάτω από τη σέλα, ανοιχτό “ντουλαπάκι” στην ποδιά για ένα μπουκαλάκι νερού, ψηφιακή οθόνη οργάνων, θύρα USB, σχάρα και χειρολαβές συνεπιβάτη. Στα επίσημα αξεσουάρ περιλαμβάνεται και top-box 35 λίτρων.

Τρεις είναι οι χρωματικές επιλογές του Honda EM1 e: Λευκό Pearl Sunbeam, ασημί Digital Silver Metallic, και μαύρο Matte Ballistic Black Metallic.

Για να διασφαλίσει η Honda ότι οι πελάτες δεν θα χρειαστεί να αναλάβουν την ευθύνη για την απόρριψη / «πέταμα» ή την ανακύκλωση της μπαταρίας Honda Mobile Power Pack e, και ανάλογα με τη χώρα, θα υπάρχει πρόγραμμα leasing, ενοικίασης ή συνδρομητικής υπηρεσίας για τη μπαταρία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube