Χαμηλή ζήτηση αναγκάζει τη VW να μειώσει την παραγωγή των ID.3 και CUPRA Born

Χαμηλή ζήτηση αναγκάζει τη VW να μειώσει την παραγωγή των ID.3 και CUPRA Born

Η ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά υποχωρεί για τον όμιλο VW, αναγκάζοντάς τον να προχωρήσει στη μείωση της παραγωγής ορισμένων μοντέλων.

VW ID.3

Ο Όμιλος Volkswagen θα αναστείλει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων VW ID.3 και CUPRA Born στα εργοστάσιά του στο Zwickau και στη Δρέσδη της Γερμανίας τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου λόγω της μειωμένης ζήτησης. 

«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης της αγοράς, η παραγωγή αυτοκινήτων θα μειωθεί κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών στη Σαξονία από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Zwickau», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Οι εταιρικές παραγγελίες αντιπροσώπευαν περίπου το 70% των πωλήσεων ηλεκτρικών VW που κατασκευάζονται στη Σαξονία

Παράλληλα, η παραγωγή του μοντέλου ID.3 στη Δρέσδη θα ανασταλεί από τις 2 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί από τις 16 Οκτωβρίου και μετά.

Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που επηρεάζονται. Θυμίζουμε, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 269 εργαζομένων στο Zwickau όπου κατασκευάζονται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

CUPRA Born

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Tesla και μια αυξανόμενη σειρά κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και μειωμένη ζήτηση στην ευρωπαϊκή αγορά EV λόγω του υψηλού πληθωρισμού, των περικοπών στις κρατικές επιδοτήσεις, αλλά από την ανησυχία των καταναλωτών σε ό,τι αφορά την υποδομή για τη φόρτιση και τη διάρκεια των μπαταριών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τον Σύνδεσμο Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA), η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να τερματίσει τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις επιχειρήσεις αυτόν τον μήνα, προκάλεσε αύξηση 171% στις ταξινομήσεις νέων ηλεκτρικών οχημάτων τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος και δραματική μείωσή τους στη συνέχεια. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εταιρικές παραγγελίες αντιπροσώπευαν περίπου το 70% των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Σαξονίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube