H Toyota παραμένει Νο 1 στον κόσμο εμπρός από τη VW

H Toyota παραμένει Νο 1 στον κόσμο εμπρός από τη VW

Στο τέλος του πρώτου 4μήνου του ’22, η Toyota παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως εμπρός από τη Volkswagen με πάνω από 1 εκατ. πωλήσεις περισσότερες από τον γερμανικό όμιλο.

Toyota planned EV line-up

Με την παγκόσμια αγορά να συνεχίσει να υποφέρει από διάφορες ελλείψεις, απότοκες της πανδημίας του Covid-19 και από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, η Toyota παραμένει ο παγκόσμιος ηγέτης στην αυτοκινητοβιομηχανία τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους. Μπορεί μεν ο Ιάπωνας κατασκευαστής να είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται κατά 5,8%, αλλά εκμεταλλευόμενος την καταβαράθρωση της Volkswagen με 26%, εδραίωσε τη δεσπόζουσα θέση του.

O Όμιλος Toyota ήταν πρώτος παγκοσμίως σε πωλήσεις το 2020 και το 2021 κι έβαλε πλώρη κατά πώς φαίνεται και για το 2022

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022 λοιπόν, ο ιαπωνικός όμιλος πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο περισσότερα αυτοκίνητα από τον Όμιλο Volkswagen την ίδια περίοδο, ενώ οι Ιάπωνες φαίνεται να υποφέρουν λιγότερο από τις συνέπειες της παράλυσης των δραστηριοτήτων τους στην Κίνα από τους Γερμανούς ομολόγους τους. Πράγματι, εκεί που η VW παρουσιάζει πτώση 26% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, η Toyota περιορίζει τη ζημιά στο -5,8%. Η Volkswagen κατέγραψε μάλιστα μείωση 30% τον Απρίλιο του 2022 στην κινεζική αγορά.

Toyota planned EV line-up

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Γερμανός κατασκευαστής επηρεάζεται περισσότερο από τις συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δεδομένου ότι η παρουσία του στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης είναι μεγαλύτερη από της Toyota, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στα αποτελέσματά του. Συνολικά, ο ιαπωνικός κολοσσός πούλησε 3,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα κατά το πρώτο τρίτο του έτους σε σύγκριση με περίπου τα 2,4 εκατομμύρια που πούλησε η Volkswagen. Ηγετική θέση που η Toyota σκοπεύει να διατηρήσει και στη νέα, ηλεκτρική εποχή, καθώς ο ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε την άφιξη 15 νέων, αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων Toyota και Lexus έως το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube