Παγκόσμιες πωλήσεις: H Toyota εκθρόνισε τη Volkswagen το 2020

Παγκόσμιες πωλήσεις: H Toyota εκθρόνισε τη Volkswagen το 2020

O ιαπωνικός όμιλος ξεπέρασε το VW Group - Οι αγορές της Ασίας και την Αμερικής το δυνατό χαρτί της Toyota. 

Ο Όμιλος Toyota ξεπέρασε τον Όμιλο Volkswagen και έγινε η κορυφαίος σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο το 2020. Οι πωλήσεις του ιαπωνικού ομίλου το 2020, στις οποίες περιλαμβάνονται οι θυγατρικές της Lexus, Daihatsu και Hino, μειώθηκαν 11% στις 9,53 εκατ. μονάδες.

Οι παγκόσμιες παραδόσεις του VW Group (VW, Audi, Porsche, Škoda και SEAT, Scania και MAN) μειώθηκαν κατά 15% στα 9,31 εκατ. σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία στις 13 Ιανουαρίου. 

Η έκταση των απωλειών των αυτοκινητοβιομηχανιών καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο έκθεσής τους στις περιοχές που διαταράχθηκαν περισσότερο από την πανδημία.

Η VW, που έχει μεγάλη διείσδυση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είδε τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων το 2020 στην Ευρώπη να μειώνονται σε ποσοστό 24%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ACEA. 

Η Toyota, από την άλλη, έχει μεγαλύτερη παρουσία στις ΗΠΑ, όπου οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων της μειώθηκαν 15% το 2020. Παρόλο που οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους θανάτους από COVID-19, δεν υπήρξαν οι ίδιοι περιορισμοί (lockdown) όπως στην Ευρώπη, γεγονός που βοήθησε την αγορά.

Επιπλέον, η ισχυρή παρουσία της Toyota στις αγορές της Ασίας τη βοήθησαν να επιτύχει καλές επιδόσεις. Μάλιστα στην Κίνα, η Toyota κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 10,9%. 

Να σημειώσουμε ότι η VW βρίσκονταν από το 2015 στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Εκπρόσωπος της Toyota, δήλωσε ότι για την εταιρεία, το επίκεντρο των προσπαθειών της δεν είναι τόσο η κατάταξη στις πωλήσεις όσο η εξυπηρέτηση των πελατών της. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube