H καινούργια BMW Z4 πλέον δεν κρύβεται

H καινούργια BMW Z4 πλέον δεν κρύβεται

Η μελλοντική BMW Z4 μας αιφνιδιάζει χωρίς καμουφλάζ λίγες ημέρες πριν από το επίσημο ντεμπούτο της.

Ύστερα από την 8 Series, η BMW πρόκειται να αποκαλύψει ένα άλλο μοντέλο, προσανατολισμένο προς την οδηγική ευχαρίστηση. Την τρίτη γενιά της Z4, και απόδειξη ότι η γερμανική εταιρεία δεν έχει στο κεφάλι της μόνο τα SUV. 

Το βαυαρικό ρόουντστερ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του concours d’élégance του Pebble Beach. Αλλά γι’ άλλη μια φορά, οι φωτογραφίες του μοντέλου διέρρευσαν στο web. Ο σχεδιασμός δεν αποτελεί έκπληξη και οι γραμμές ακολουθούν πιστά το περυσινό concept car.

BMW Z4

Εάν και το καπό παραμένει πολύ μακρύ, το εμπρός μέρος φαίνεται να έχει κοντύνει σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Κάτι που δεν είναι κακό, διότι χωρίς να αρνείται την καταγωγή της, η νέα Z4 δείχνει πιο ισορροπημένη ως σιλουέτα. Το αποτέλεσμα ενισχύεται από τα κάθετα φανάρια και τη μεγάλη σχισμή πίσω από τους τροχούς. 

Το πίσω μέρος είναι πολύ κόμπακτ, ειδικά αφού το μοντέλο επιστρέφει στην κλασική, μαλακή οροφή, η οποία χρειάζεται μικρότερο χώρο για να διπλώσει. Είναι δε εμπνευσμένο την 8 Series, με φανάρια σχήματος «L» και μεγάλη εσοχή-υποδοχή για την πινακίδα κυκλοφορίας.

BMW Z4

Να θυμίσουμε ότι η νέα BMW Z4 εξελίχτηκε στο πλαίσιο μιας στενής συνεργασίας με την Toyota. Οι Ιάπωνες από τη μεριά του εξέλιξαν μια νέα γενιά της Supra (σε κουπέ). Αλλά ας μην τρομάζουν οι καρεκλοκένταυροι, καθώς το τεχνικό μέρος το είχε αναλάβει η BMW. Η γκάμα της Z4 στην αρχική φάση της θα εκπροσωπείται εμπορικά από μια πισωκίνητη M40i με 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά.

[Φωτογραφίες Autoweek]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube