Νέα BMW Z4: Επίσημο teaser, σε έκδοση Μ40i [photo + video]

Νέα BMW Z4: Επίσημο teaser, σε έκδοση Μ40i [photo + video]

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες και video μιας ελαφρώς καμουφλαρισμένης BMW Z4, καθώς η τελική αποκάλυψη όλο και πλησιάζει.

Η πρώτη φορά που η BMW Z4 εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης ήταν τον Ιανουάριο του 2016. Δυόμιση χρόνια μετά, και έπειτα από εκατοντάδες δημοσιεύσεις με πληροφορίες και φήμες για το όνομα, τις τεχνικές της προδιαγραφές, τη συγγένεια με την Toyota Supra, τελικά σήμερα η BMW έδωσε στη δημοσιότητα επίσημο υλικό στο οποίο το αυτοκίνητο εμφανίζεται στην τελική του μορφή μεν, καμουφλαρισμένο ακόμη δε.

Η έκδοση που βλέπουμε δεν είναι βασική, αλλά η M40i με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα τον οποίο η BMW περιγράφει ως «εξαιρετικά ισχυρό». Αυτή θα είναι η κορυφαία εκδοχή του μοντέλου, αφού κανονική Μ Ζ4 μάλλον δεν θα υπάρξει. Τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, το αυτοκίνητο στην συγκεκριμένη έκδοση είναι εξοπλισμένο με εξαρτήματα από τα πάνω ράφια και συγκεκριμένα φρένα M Performance, χαμηλωμένη ανάρτηση με νέα γεωμετρία εμπρός και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, καθώς και ειδικές ελαφριές Μ ζάντες. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι οι μηχανικοί της BMW εξοπλίζουν την κορυφαία Ζ4 με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. Εγγύηση, τρόπον τινά, ότι μιλάμε για ένα πραγματικό σπορ μοντέλο.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο Miramas, στη Ν. Γαλλία, όπου η BMW δοκιμάζει πρωτότυπα πολύ κοντά στην τελική μορφή παραγωγής, εστιάζοντας κυρίως στην ανάρτηση, στους κινητήρες και στα συστήματα μετάδοσης. Κάτω από το καμουφλάζ διακρίνονται τα μεγάλα ανοίγματα στον εμπρός προφυλακτήρα και οι επιθετικοί αεραγωγοί, χαρακτηριστικό της ισχυρής έκδοσης. Το ίδιο και οι μπλε δαγκάνες των φρένων αλλά και οι διπλές εξατμίσεις. Αν και στο επίσημο teaser υλικό δεν περιλαμβάνονται εικόνες του εσωτερικού, σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τον Απρίλιο φαίνεται η – οικεία – σχεδίαση της καμπίνας και η ψηφιακή οθόνη που αντικαθιστά τον κλασικό πίνακα οργάνων.

Πηγή: BMW

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube