H ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class συναντά τη γιαγιά της [video]

H ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class συναντά τη γιαγιά της [video]

Η νέα EQG ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να πάρει την έγκριση της... γιαγιάς της.

Η νέα ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class, γνωστή κι ως EQG, θα πρέπει να αποδειχθεί αντάξια της φήμης που έχουν χτίσει οι πρόγονοί της. Και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να δοκιμαστούν οι δυνατότητές της, από το να σταλεί πίσω στον χρόνο να συναντήσει τη γιαγιά της;

Σε ένα νοσταλγικό βίντεο, η Mercedes-Benz G-Class EV επιστρέφει στη δεκαετία του 1980, όπου συναντά την 280GE που παρουσιάστηκε πριν 44 χρόνια.

Αν η κλασική G-class εγκρίνει την off-road ικανότητα της ηλεκτρικής εγγονής της, τότε μπορούμε να είμαστε ήσυχοι

Με ρετρό γραφικά κι ανάλογη βιντεοσκόπηση, τα δύο θηριώδη 4Χ4 ανεβαίνουν το ορεινό πέρασμα Schockl στην Αυστρία. Δεν είναι κάποιο τυχαίο πέρασμα, αλλά πιστοποιεί εδώ και δεκαετίες την αξιοσύνη κάθε G-Class εκτός δρόμου.

Mercedes-Benz G-Class

Κάθε έκδοση του θηριώδους γερμανικού 4Χ4 λαμβάνει το λογότυπο «Schockl Proved» ως υπενθύμιση των δυνατοτήτων της. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Στουτγάρδη πιστεύει πολύ στην ηλεκτρική EQG και θεωρεί ότι εκτός δρόμου θα είναι η καλύτερη G-Class όλων των εποχών, χάρη στην ακαμψία του αμαξώματος και την εντυπωσιακή ικανότητας αναρρίχησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz G-Class: 400.000 αυτοκίνητα από το 1979

Αν και το βίντεο είναι διασκεδαστικό, υποβόσκει ένας ιδιαίτερος συμβολισμός. Παρόλο που η Mercedes-Benz G-Class έχει παραγίνει μοδάτη κι ασφάλτινη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι Γερμανοί θέλουν να μας πείσουν ότι κάτω από τη λάμψη και τη γοητεία συνεχίζει να κρύβεται ένα ικανό off-roader.

Mercedes-Benz G-Class

Η υιοθέτηση ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης όχι μόνο δεν θα μειώσει την ικανότητα της G-Class, αλλά θα την απογειώσει. Με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό, θα μπορεί να μοιράζει τελειότατα τη ροπή ανά τροχό και να πραγματοποιεί πιρουέτες 360ο, τη λεγόμενη «στροφή G».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQG θα είναι πραγματική G-Class

Ευτυχώς, η Mercedes-Benz δεν έχει αλλοιώσει την χαρακτηριστική σχεδίαση της G-Class. Η ηλεκτρική έκδοση διατηρεί την τετραγωνισμένη κυβιστική κοψιά, που παραμένει δημοφιλής τόσες δεκαετίες, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές. Το κάλυμμα της ρεζέρβας είναι τετραγωνισμένο, ενώ η μπροστινή μάσκα είναι πλέον κλειστή.

Mercedes-Benz G-Class

Το εσωτερικό θα παραμείνει επίσης κοντά στη θερμική G-Wagon. Η Mercedes-Benz δεν θέλει να αποξενώσει την πελατειακή της βάση. 

Ενώ μπορεί να καινοτομεί σε μοντέλα όπως η EQS κι η EQE, η G-Class είναι ένα μοντέλο που έχει το δικό του κοινό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube