Φτιάξτε επιτέλους ένα σέξι EV!

Φτιάξτε επιτέλους ένα σέξι EV!

O Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας ζητά από τους ομοεθνείς του κατασκευαστές να φτιάξουν ένα ηλεκτρικό μοντέλο σέξι, έστω και στο μισό από ένα Tesla!

Αυτό κι αν είναι περίεργο αίτημα που διατύπωσε πρόσφατα Γερμανός προς τους εθνικούς κατασκευαστές. Ο Peter Altmaier, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, έρχεται να δώσει ένα στίγμα, με την ευκαιρία της παρουσίας του σε ένα συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη. Και το έδωσε χωρίς περιστροφές και με ιδιαίτερα άμεσο τρόπο για πολιτικό: «Αναρωτιέμαι πραγματικά αν εσείς κ. Zetsche (Mercedes-Benz) ή εσείς κ. Diess (Volkswagen) ή εσείς κ. Krüger (BMW) θα ήσασταν σε θέση να φτιάξετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που να είναι τόσο σέξι (έστω κατά το ήμισυ) όσο ένα Tesla; Όσον αφορά την ελκυστικότητα των ηλεκτρικών μοντέλων σας, θα μπορούσατε να έχετε κάποιες πιο φρέσκιες ιδέες». (Πηγή: Spiegel)

Οι Γερμανοί συνάδελφοί μας, ωστόσο, δεν δίνουν τον τόνο που ειπώθηκε αυτό το αίτημα και, ως εκ τούτου, δεν γνωρίζουμε εάν ήταν ή όχι χιουμοριστικό. Αλλά εν μέσω λανσαρίσματος των Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC και BMW iX3, αναρωτιέται κάποιος αν, έστω και χιουμοριστικά, αυτή η δήλωση δεν είναι άμεση παρότρυνση για να μην πούμε προσβολή.

Ο Dieter Zetsche, ο μόνος επικεφαλής αυτοκινητοβιομηχανίας που παρίστατο στο συνέδριο, δεν αντέδρασε στην αποστροφή του υπουργού. Αυτό τελευταίο, ωστόσο, επισημαίνει ένα σημαντικό σημείο: Προς το παρόν, οι Γερμανοί κατασκευαστές φαίνεται να επικεντρώνονται σε μεγάλα ηλεκτρικά SUV και σε τίποτα άλλο. Το γκάμα ID της Volkswagen θα πρέπει ωστόσο να ανατρέψει αυτήν την ιεράρχηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube