node/33665

Ford: Το νέο σχέδιo για την ευρωπαϊκή ανάταξη

Για να επιστρέψει γρήγορα στην κερδοφορία στη Γηραιά Ήπειρο, η Ford θα προχωρήσει σε ένα μικρό νοικοκύρεμα της γκάμα της και θα περιορίσει τις θέσεις εργασίας.

Ο ευρωπαϊκός βραχίονας της Ford ασφυκτιά οικονομικά. Μεταξύ του 2000 και του 2018, το μερίδιό του στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου συρρικνώθηκε από το 11 στο 6,4%. Πέρυσι μάλιστα, το Μπλε Οβάλ υπέφερε σημαντικά από την πτώση της βρετανικής αγοράς. Σε απάντηση, η αμερικανική φίρμα μόλις παρουσίασε ένα σχέδιο τόνωσης, το οποίο θα της επιτρέψει να αυξήσει γρήγορα τις πωλήσεις και, κυρίως, να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Για να εξοικονομήσει λοιπόν χρήματα, η Ford σχεδιάζει να μειώσει το κόστος εργασίας «όσο το δυνατόν περισσότερο». Οπότε δεν εκπλήσσει κανέναν ότι μέρος του νέου σχεδίου είναι να μειώσει το εργατικό δυναμικό της. Επί του παρόντος, το ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας απασχολεί 53.000 εργαζόμενους. Η φίρμα, ωστόσο, δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό περικοπών του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά το κλείσιμο του εργοστασίου του Blanquefort στη Γαλλία έχει ήδη δρομολογηθεί, αντιπροσωπεύοντας από μόνο του πάνω από 800 θέσεις εργασίας. Η Ford ποντάρει όμως και σε εθελούσιες αποχωρήσεις για να ελαφρώσει το δυναμικό της.

Από την πλευρά των μοντέλων, η Ford θα αναδιοργανώσει την παραγωγή και τον κατάλογό της επί τη βάσει τριών τομέων: Επιβατικά αυτοκίνητα, μοντέλα εισαγωγής και επαγγελματικά. Αυτά τα τελευταία έχουν γίνει ιδιαίτερα σημαντικά για το Μπλε Οβάλ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το ένα τέταρτο των πωλήσεων του.

mustang
Η Mustang είναι ένα από τα μοντέλα εισαγωγής στο οποίο ποντάρει η Ford, καθώς ενισχύει σημαντικά της εικόνα της στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα δίνει υψηλό περιθώριο κέρδους.


Όσον αφορά τα ΙΧ, θα υπάρξει νοικοκύρεμα από την πλευρά των λιγότερο κερδοφόρων μοντέλων. Ωστόσο, δεν υπάρχει «θεραπεία σοκ», επειδή η φίρμα επισημαίνει ότι αν ορισμένα θα καταργηθούν, προηγουμένως τα υπόλοιπα θα βελτιωθούν. Το πιθανότερο λοιπόν είναι το C-MAX να το φάει η μαρμάγκα, αλλά το Mondeo θα παραμείνει στον κατάλογο μερικά χρόνια ακόμη.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα μοντέλα, αυτά θα είναι εξειδικευμένα οχήματα που κατασκευάζονται εκτός Ευρώπης, τα οποία αποτελούν σημαντικές προσθήκες στην εικόνα του Μπλε Οβάλ. Κάτι που αφορά τη Mustang, το Edge καθώς και δύο επερχόμενα SUV, περιλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού μοντέλου υψηλής απόδοσης. Επιπλέον, όλες τα μελλοντικά μοντέλα θα περιλαμβάνουν στην γκάμα τους και μια εξηλεκτρισμένη έκδοση, είτε αυτή θα είναι ελαφρά υβριδική είτε υβριδική είτε 100% ηλεκτρική.

Για να βελτιωθεί η κερδοφορία της, η Ford υπολογίζει επίσης στην εταιρική σχέση που διαμορφώνεται με τη Volkswagen. Συνεργασία που θα της επιτρέψει να μοιράζεται το κόστος εξέλιξης και παραγωγής. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη συμμαχία θα πρέπει να δοθούν την επόμενη εβδομάδα στο North American International Auto Show στο Detroit.

node/39390

Επίσημο: Νέο Ford F-150 [video]

Η νέα γενιά του αμερικανικού best-seller και διαχρονικού βασιλιά της κατηγορίας των pick-up.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Επίσημο: Νέο Ford F-150 [video]

Η Ford παρουσίασε στις ΗΠΑ τη νέα γενιά του F-150, ενός pick-up μοντέλου που εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων της αμερικανικής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Εξωτερικά, το νέο F-150 μοιάζει με μια εξέλιξη του προκατόχου του, όμως κάθε τμήμα του αλουμινένιου αμαξώματος έχει ανασχεδιαστεί. Στο εμπρός μέρος έχουμε νέα φώτα LED που αγκαλιάζουν την επιβλητική γρίλια η οποία είναι διαφορετική ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού (11 σχέδια). Τα φτερά έχουν ψηλώσει, οι τροχοί έχουν μεγαλώσει ενώ στο προφίλ διατηρείται η χαρακτηριστική γραμμή παραθύρων και οι αναλογίες που χαρακτηρίζουν το δημοφιλές pick-up.

Ως αποτέλεσμα, το νέο F-150 είναι πιο αεροδυναμικό από ποτέ, με τη βοήθεια των ενεργών αεραγωγών που κλείνουν όταν δεν απαιτείται ψύξη του κινητήρα αλλά και της πτυσσόμενης ποδιάς κάτω από τον προφυλακτήρα.

Ford F-150

Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, με την ανασχεδιασμένη πενταθέσια καμπίνα να διακρίνεται για την υψηλή τεχνολογία, τις πρακτικές λύσεις και την premium αίσθηση που αποπνέει με πληθώρα επιλογών για τις επενδύσεις.

Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η νέα οθόνη 12" που ανήκει στον εξοπλισμό των πλουσιότερων εκδόσεων (8" στις βασικές) και φιλοξενεί το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC4 της Ford σε συνδυασμό με τον παραμετροποιήσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12". 

Τα εμπρός καθίσματα Max Recline Seats μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτι με ανάκλιση κοντά στις 180 μοίρες, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει το προαιρετικό Interior Work Surface που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας καθώς χωρά ένα laptop 15".

Ford F-150

Το πακέτο Ford Co-Pilot360 2.0 περιλαμβάνει 10 νέα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας, όπως το Active Drive Assist που προσφέρει δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο και το Active Park Assist 2.0 για αυτόματο παρκάρισμα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο νέος κινητήρας PowerBoost, ένας υβριδικός twin-turbo V6 3,5 λίτρων που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, ηλεκτροκινητήρα 35 kW και μπαταρία ιόντων λιθίου 1,5 kW. Σύμφωνα με την Ford, το νέο F-150 έχει  δυνατότητα ρυμούλκησης 5443 kg, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 1.127 km ανάμεσα σε κάθε γέμισμα

Ford F-150

Μια σημαντική προσθήκη στο νέο F-150 είναι η γεννήτρια Pro Power Onboard που παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για χρήση ηλεκτρικών συσκευών (πολύ χρήσιμο για τους επαγγελματίες) οι οποίες συνδέονται σε πρίζες στο πίσω μέρος της καρότσας, σε συνδυασμό με την πίσω πόρτα Tailgate Work Surface. Ανάλογα με την έκδοση η παροχή είναι 2 kW, 2,4 kW ή ακόμα και 7,2 kW, μέσα από δύο με πέντε πρίζες 120 Volt / 240 Volt. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου, το Pro Power Onboard μπορεί να παρέχει ενέργεια αρκετή για 28 ψυγεία κανονικού μεγέθους!

Το νέο F-150 παράγεται στα εργοστάσια της Ford στο Dearborn, Michigan και στο Kansas City Assembly Plant, Misouri. Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει στην αγορά των ΗΠΑ από το φθινόπωρο του 2020.

node/39331

Ford: Δωρεάν υπηρεσίες για συνδεδεμένα οχήματα στους Ευρωπαίους οδηγούς

Η εφαρμογή κινητού τηλεφώνου FordPass για συνδεδεμένα οχήματα γίνεται το δεξί χέρι του οδηγού

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ford: Δωρεάν υπηρεσίες για συνδεδεμένα οχήματα στους Ευρωπαίους οδηγούς

Η Ford προσφέρει δωρεάν στους Ευρωπαίους πελάτες της μία σειρά υπηρεσιών για συνδεδεμένα οχήματα, ώστε να ελέγχουν και να παρακολουθούν βασικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων τους από το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι οδηγοί έχουν πρόσβαση στα χαρακτηριστικά συνδεδεμένων οχημάτων μέσω της εφαρμογής FordPass που υποστηρίζει μία σειρά απομακρυσμένων υπηρεσιών (remote services), όπως έλεγχο κατάστασης οχήματος, στάθμης καυσίμου / υγρών, αυτονομίας, καθώς και κλείδωμα / ξεκλείδωμα θυρών.

Μέχρι πρότινος, υπηρεσίες για συνδεδεμένα οχήματα παρέχονταν σε αγοραστές καινούργιων οχημάτων στο πλαίσιο διετούς δοκιμαστικής συνδρομής. Η Ford καταργεί τώρα τα τέλη συνδρομής για τις περισσότερες από τις συνδεδεμένες υπηρεσίες της, εξοικονομώντας για τους οδηγούς έως και 600€ σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος.

Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής FordPass

Με την εφαρμογή FordPass, οι οδηγοί μπορούν να εκκινούν το όχημά τους από απόσταση και να ρυθμίζουν μία ευχάριστη θερμοκρασία στην καμπίνα πριν ξεκινήσουν το ταξίδι – κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο για το ξεπάγωμα του παρμπρίζ ένα παγερό πρωινό.

Ο οδηγός λαμβάνει ειδοποιήσεις και ενημερώσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο, τα οποία ενδεχομένως θα χρειαστεί να επιλύσει, όπως η χαμηλή πίεση των ελαστικών ή ένας καμένος λαμπτήρας. Η εφαρμογή FordPass βοηθά επίσης τους αφηρημένους οδηγούς επισημαίνοντάς τους το ακριβές σημείο στο οποίο έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό– όπως σε ένα πολυσύχναστο χώρο στάθμευσης.

Με τη δυνατότητα κλειδώματος / ξεκλειδώματος του οχήματος από απόσταση, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν εάν ασφάλισαν το αυτοκίνητό τους πριν απομακρυνθούν από αυτό, ακόμα και να παρέχουν προσωρινή πρόσβαση σε κάποιο φίλο ή μέλος της οικογένειάς τους χωρίς τη χρήση κλειδιού.

Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να «κατεβάζουν» εκτενείς αναφορές που σχετίζονται με πρόσφατα ταξίδια, ώστε να αναλύουν καλύτερα τη χρήση και το κόστος καυσίμου, αλλά και να τσεκάρουν τις αποστάσεις που διανύουν. Επιπλέον, οι διαδρομές μπορούν να προβάλλονται σε ένα χάρτη, ώστε να αποκαλύπτονται τα σημεία στα οποία εντοπίστηκε απότομο φρενάρισμα ή επιτάχυνση, διευκολύνοντας έτσι την πιο οικονομική οδήγηση.

Συνεργαζόμενο αυτόματα με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας, το FordPass παρέχει επίσης υποστήριξη σε περίπτωση ακινητοποίησης λόγω βλάβης, ώστε οι οδηγοί να συνεχίζουν το ταξίδι τους με την ελάχιστη δυνατή καθυστέρηση. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή αποστέλλει την τοποθεσία του οχήματος σε συνδυασμό με διαγνωστικές πληροφορίες στην οδική βοήθεια, ενημερώνοντας παράλληλα τους οδηγούς για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η τελευταία, καθώς και για την προβλεπόμενη ώρα άφιξής της. 5

Χαρακτηριστικά για ηλεκτροκίνητα οχήματα

Το FordPass προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως το νέο Kuga Plug-In Hybrid και το ολοκαίνουργιο Explorer Plug-In Hybrid.

Πλέον των πληροφοριών που σχετίζονται με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την ηλεκτρική αυτονομία, η εφαρμογή FordPass βοηθά τους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων να επωφεληθούν από οικονομικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός ωρών αιχμής) επιτρέποντάς τους να προγραμματίζουν ανάλογα τη φόρτιση του αυτοκινήτου τους. Έχοντας προγραμματίσει την ώρα αναχώρησής τους, οι χρήστες του FordPass μπορούν επίσης να ενεργοποιούν τον κλιματισμό της καμπίνας ενώ το όχημα φορτίζει, ώστε η μπαταρία του οχήματος να παρέχει στη συνέχεια τη βέλτιστη δυνατή αυτονομία. Το FordPass περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία μέσω της οποίας μπορεί να εντοπίσει κανείς τους σταθμούς φόρτισης για ανεφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τέλος, η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την ανακτημένη ενέργεια μέσω της αναγεννητικής πέδησης και την απόσταση που έχει διανυθεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται ένα οικονομικό στυλ οδήγησης για εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση των εκπομπών CO2.

[Πηγή: Ford]

TAGS