Ford: Νέο μοτέρ V8 7.3 που θα «μπορούσε» να μπει στη Mustang

Ford: Νέο μοτέρ V8 7.3 που θα «μπορούσε» να μπει στη Mustang

Τα pick-up «Heavy Duty» τη Ford θα μπορούσαν προσεχώς να φορέσουν ένα νέο ατμοσφαιρικό 7,3λιτρο V8. Ένα μπλοκ που, κατά το Μπλε Οβάλ, θα μπορούσε να μπει στη Mustang…

Αλλά όχι σε μια τέτοια παραγωγής, διευκρινίζει η εταιρεία. 

Η αμερικανική αγορά, και το 2018, αντικατοπτρίζει τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών της χώρας του θείου Σαμ: Pick-up, ξανά pick-up και ξανά μανά pick-up… και όσο μεγαλύτερα γίνεται. Οι κατασκευαστές το έχουν κατανοήσει απόλυτα, καθώς τα θηριώδη αμερικανικά «αγροτικά» γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε ένα σημερινό F150 να ισοδυναμεί με ένα F350 Super Duty του χτες.

Η Ford είναι προφανώς μια από τις εταιρείες που παίζουν στο στίβο των πωλήσεων pick-up, και αυτό δεν επηρεάζει μόνο την μέγεθος του αυτοκινήτου. Έτσι στο εφετινό Chicago Auto Show, το Μπλε Οβάλ αποκάλυψε έναν ολοκαίνουργιο ατμοσφαιρικό 7,3λιτρο κινητήρα V8 που θα υπηρετήσει στις τάξεις της επερχόμενης F-Series Super Duty, αλλά όχι και κάτω από το καπό του F150.

Θα μπορούσε, ωστόσο, σύμφωνα με τη Ford, να ταιριάξει και στο μηχανοστάσιο της Mustang. Η εταιρεία απέκλεισε την πιθανότητα να το δούμε σε κάποια Mustang παραγωγής, αλλά δεν απέκλεισε μια Mustang με αυτό το μεγάλο V8 ως μέρος ενός πρότζεκτ για το SEMA Show. Καλά παιδιά, μην ορκίζεστε!

Ford V8 7.3 engine

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube