Ford Model T θα διανύσει 5.000 km για καλό σκοπό [video]

Ford Model T θα διανύσει 5.000 km για καλό σκοπό [video]

Ford Model T κατασκευασμένο το 1920 θα διανύσει τις ΗΠΑ ενώνοντας ανατολική και δυτική ακτή, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για σπάνια νευρολογική πάθηση.

Ένα 103χρονο Ford Model T ξεκίνησε ένα εξαντλητικό ταξίδι 13 ημερών διασχίζοντας τις ΗΠΑ για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον υδροκέφαλο.

Ο Todd Touchberry είναι ο άνθρωπος πίσω από το ταξίδι, με στόχο να γνωστοποιήσει το κοινό για τη νευρολογική πάθηση από την οποία πάσχει η κόρη του, Elizabeth.

Εσύ γνώριζες τη νευρολογική πάθηση υδροκέφαλος; Αν όχι, το παρόν άρθρο κι η προσπάθεια του Todd με το Ford Model T έχουν ήδη πιάσει τόπο

Θα διανύσει σχεδόν 5.000 km, ξεκινώντας από τη Νότια Καρολίνα στις 17 Νοεμβρίου, ενώ η διαδρομή του θα ολοκληρωθεί στην Καλιφόρνια.

Ford Model T

Η ιδέα για το οδικό ταξίδι προέκυψε όταν ο Touchberry αγόρασε δύο Ford Model T κι ανακάλυψε ότι αρκετοί τολμηροί ιδιοκτήτες είχαν ταξιδέψει από τη μία ακτή των ΗΠΑ στην άλλη στο ελλιπές οδικό δίκτυο εκείνης της εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 115 χρόνια από το πρώτο Ford Model T

Ο Todd κι η σύζυγός του εμπνεύστηκαν να κάνουν το ίδιο, αλλά έχοντας στο μυαλό τους την κόρη τους Elizabeth. Το ταξίδι θα είναι γεμάτο προκλήσεις, καθώς το Ford Model T τους είναι κατασκευασμένο το 1920.

Ford Model T

Στόχος τους είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον $10 ανά μίλι, δηλαδή το λιγότερο $30.000. Τα χρήματα θα ενισχύσουν τις έρευνες προκειμένου να βρεθεί η θεραπεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το 1881 γεννήθηκε ο Joseph A. Galamb, πατέρας του Model T

Ο υδροκέφαλος είναι μια χρόνια νευρολογική πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο.

Ford Model T

Δημιουργεί πίεση στον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία, έμετο, θολή ή διπλή όραση κι επιληπτικές κρίσεις. Επηρεάζει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς, από βρέφη έως ηλικιωμένους.

Ο υδροκέφαλος επί του παρόντος δεν έχει θεραπεία, με τη χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο να είναι η μόνη λύση για την αποστράγγιση της περίσσειας του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Ford Model T

Οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι ακριβές, έχουν επίσης μεγάλες πιθανότητες να αποτύχουν και πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα. 

Η κόρη του Todd, η οποία γεννήθηκε με την πάθηση, έχει ήδη υποβληθεί σε 19 επεμβάσεις εγκεφάλου από τη γέννησή της για να την αποστράγγιση του υπερβολικού υγρού από τον εγκέφαλό της. 

Οι περισσότερες από τις επεμβάσεις έγιναν όταν ήταν 13 ετών.

«Για τους περισσότερους, ο πονοκέφαλος περνάει με ένα Depon. Για μένα, απαιτεί χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο», δηλώνει η Elizabeth.

Ευχόμαστε στην οικογένεια Touchberry καλή επιτυχία στο εγχείρημα κι ελπίζουμε να συγκεντρώσουν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται για τον σκοπό τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube