Ford Lommel Proving Ground και για τους ιδιώτες!

Ford Lommel Proving Ground και για τους ιδιώτες!

Η Ford προσφέρει βασικά μαθήματα ασφάλειας και σπορ οδήγησης για ιδιώτες στις «μυστικές» εγκαταστάσεις της στο Lommel Proving Ground με άριστα εκπαιδευμένους εκπαιδευτές.

Ford Lommel Proving Ground

Η Ford θα επιτρέψει στους ιδιώτες οδηγούς να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία των ειδικών εκπαιδευτών της και να παρακολουθήσουν μαθήματα ασφαλούς και σπορ οδήγησης στο Ford Lommel Proving Ground. 

Ένα κέντρο δοκιμών, γενικά απρόσιτο στο ευρύ κοινό, όπου η Ford πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης για τα νέα μοντέλα της που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Ως εκ τούτου, η Ford προσφέρει στους ιδιώτες οδηγούς τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα οδήγησης τεσσάρων επιπέδων με τιμή που ξεκινά από €249 κατ’ άτομο.

Τα μαθήματα οδήγησης από τη Ford για τον κάθε ενδιαφερόμενο Ford θα διδάσκονται από την ομάδα των ειδικών εκπαιδευτών του Μπλε Οβάλ με επικεφαλής τους Johan Craeghs και Alfredo De Simone.

Η εκπαίδευση στο Ford Lommel Proving Ground περιλαμβάνει σπονδυλωτά σκέλη που εξελίσσονται σε τέσσερα επίπεδα για αμυντική ή/και σπορ οδήγηση: ProDriver, ProDriver+, ProDriver Expert και ProPerformance.

Το πρώτο επίπεδο ProDriver διαρκεί μισή μέρα και κοστίζει €249 το άτομο. Η εκπαίδευση αποτελείται από ένα θεωρητικό μάθημα σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προσαρμογής της θέσης οδήγησης και τη δυναμική της υπερστροφής και της υποστροφής του αυτοκινήτου, παρέχοντας ταυτόχρονα πραγματική εκπαίδευση για τον προληπτικό έλεγχο του αυτοκινήτου σε κρίσιμες καταστάσεις κρίσιμης κυκλοφορίας.

Ford Lommel Proving Ground

Οι πρακτικές ασκήσεις στο Ford Lommel Proving Ground εκτελούνται, εν μέρει, με «skid car», δηλαδή με αυτοκίνητα τοποθετημένα πάνω σε πλαίσιο με ξεχωριστούς τροχούς, τη γνωστή μας «αράχνη». Ένα σύστημα που καθιστά δυνατή την προσομοίωση καταστάσεων περισσότερο ή λιγότερο έντονης απώλειας πρόσφυσης για να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι αυτό το είδος αντίδρασης του αυτοκινήτου. Το «skid car»που χρησιμοποιείται είναι το Ford Focus Active, αλλά ο στόλος που προορίζεται για τα επίπεδα εκπαίδευσης που ακολουθούν συμπληρώνεται από Ford Focus ST, την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E και τη Ford Mustang GT στην κορυφαία έκδοσή της με ατμοσφαιρικό 5λιτρο V8.

Τα παραπάνω μοντέλα χρησιμοποιούνται για το επίπεδο ProDriver+ που περιλαμβάνει σλάλομ υψηλής ταχύτητας (80 km/h), φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης από τα 110 km/h, αποφυγή απροσδόκητου εμποδίου με ταχύτητα έως και 90 km/h, καθώς και έλεγχο της ισχύος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που η ροπή του περνά με διαφορετικό τρόπο στους τροχούς από έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι πιο αθλητικοί οδηγοί μπορούν να το ολοκληρώσουν το παραπάνω επίπεδο με εκπαίδευση «γραμμών» στην πίστα ελιγμών του Ford Lommel Proving Ground που έχει μήκος 4,3 km.

Ford Lommel Proving Ground

Το επίπεδο ProDriver Expert λαμβάνει τα δύο προηγούμενα επίπεδα σε μια ολόκληρη μέρα, ενώ το τελευταίο επίπεδο ProPerformance επικεντρώνεται περισσότερο στη σπορ οδήγηση. Αυτά τα δύο επίπεδα είναι πιο ακριβά και κοστίζουν €555 το άτομο, περιλαμβανομένου του μεσημεριανού γεύματος.

Αν αναλογιστείτε ότι στο κέντρο του Lommel η Ford εξελίσσει τα ευρωπαϊκά μοντέλα της, περιλαμβανομένων των Fiesta ST και Focus ST, είναι εύκολο να φανταστείτε το επίπεδο εξειδίκευσης των εκπαιδευτών όσο το πάθος τους για την οδήγηση. Κατά συνέπεια και το επίπεδο εκπαίδευσης που θα πάρει ο εκπαιδευόμενος. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube