Ferrari: Μετά το 2025 θα έχουμε ηλεκτροκίνητο μοντέλο

Ferrari: Μετά το 2025 θα έχουμε ηλεκτροκίνητο μοντέλο

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, είπε ο Luis Camilleri. 

Ο CEO της Ferrari Luis Camilleri ήταν κατηγορηματικός: Ηλεκτρικό Ferrari δεν θα δείτε πριν το 2025.
Παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός της οδεύει με ταχύτητα προς την ηλεκτροκίνηση, η Ferrari κρίνει πως ακόμη δεν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσει το δικό της EV. 

Και αυτό, διότι όπως είπε ο Luis Camilleri, η τεχνολογία των μπαταριών δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό για εμάς επίπεδο, ενώ έχουμε ακόμη θέμα με την αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης. 
Ωστόσο, είπε, θα έχουμε και εμείς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά αυτό δεν θα γίνει πριν το 2025 και επεσήμανε ότι προς το παρόν όλο το βάρος θα πέσει στα υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ αποκάλυψε πως μελετούν διάφορες άλλες λύσεις στον τομέα των κινητήρων που να συνάδει με το DNA της μάρκας. 

Νωρίτερα φέτος, η Ferrari αποκάλυψε την SF 90 Stradale (η νέα ναυαρχίδα από το Maranello με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης 1.000 PS), το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της παραγωγής και είχε δηλώσει πως στόχο έχει μέχρι το 2022 το 60% των πωλήσεών της να αφορά σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων.
Τον περασμένο μήνα, η Ferrari αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τα βασικά κέρδη της φετινής χρονιάς στα € 1,27 δισ. και δήλωσε ότι αναμένει ισχυρή απόδοση το 2020.

«Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε ένα χρόνο ρεκόρ και έτσι θα δείτε πολλά χαμογελαστά πρόσωπα εδώ», δήλωσε ο Camilleri. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube