Ferrari 250GTO: Το μόνο αυτοκίνητο που αξίζει παραπάνω από το βάρος του σε χρυσάφι

Ferrari 250GTO: Το μόνο αυτοκίνητο που αξίζει παραπάνω από το βάρος του σε χρυσάφι

Η 250 GTO είναι σαφώς, προς το παρόν, το μόνο όχημα που κατασκεύασε ο άνθρωπος και που αξίζει περισσότερο από το βάρος του σε χρυσάφι...

Με σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια στο τελευταίο ρεκόρ της, η Ferrari 250GTO είναι μια σχεδόν εξ ολοκλήρου κερδοσκοπική οικονομική επένδυση που έχει τώρα ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Το γεγονός ότι αξίζει περισσότερο από το βάρος της σε χρυσάφι. Και είναι ίσως το μόνο αυτοκίνητο στην Ιστορία με αυτό το χαρακτηριστικό.

Δεν υπάρχει φυσικά αμφιβολία ότι μια 250GTO είναι ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ιστορία μεταξύ των κλασικών αυτοκίνητων. Η τιμή της έχει αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, σε διάφορες παγκόσμιες δημοπρασίες, που το ιταλικό αυτοκίνητο έχει φθάσει σε ένα εντυπωσιακό όριο. Σε σημείο μάλιστα που το βάρος του σε χρυσό είναι χαμηλότερο από την αγοραία αξία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 250 GTO @ ανάβαση [video]

Είναι περίπου απίστευτο, αλλά αληθινό. Θα μπορούσατε να έχετε μια ρεπλίκα, πραγματικού μεγέθους, της Ferrari 250GTO, εξ ολοκλήρου σε μασίφ χρυσό, αλλά που δεν θα κατάφερνε με την αξία της σε πολύτιμο μέταλλο καν να εξασφαλίσει το ποσό που κατέβαλε ο αγοραστής στην πιο πρόσφατη δημοπρασία: Μια 250GTO πουλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των $48 εκατ. στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Αύγουστο.

Με το βάρος της στα 880 kg και ένα γραμμάριο χρυσού να κοστίζει 37 ευρώ, αυτό μας κάνει χρυσό αξίας 32,47 εκατ. ευρώ. Ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη τη «δυσμενέστερη» τιμή βάρους (ένας τόνος), πάλι δεν μας φτάνουν. Είμαστε πολύ μακριά από τα 42 εκατ. ευρώ της τρέχουσας αγοραίας αξίας αυτής της Ferrari.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube