Νέα τιμή-ρεκόρ για μια Ferrari 250 GTO του '62 [video]

Νέα τιμή-ρεκόρ για μια Ferrari 250 GTO του '62 [video]

Το ρεκόρ της τιμής πώλησης αυτοκινήτου σε δημοπρασία κατακυρώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο. Και δεν είναι περίεργο που και πάλι είναι μια Ferrari 250 GTO.

Η χρηματοοικονομική τρέλα γύρω από τη 250 GTO συνεχίζεται. Αυτό το Σαββατοκύριακο, κατά τη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Monterey Car Week στην California, το θρυλικό ιταλικό αυτοκίνητο κατέγραψε νέα τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία.

Και ενώ η τιμή βάσης ήταν ήδη πολύ υψηλή, στα 33 εκατ. δολάρια, η Ferrari αποκτήθηκε έναντι 44 εκατ., ποσό που έφτασε πάνω από τα 48 εκατ. δολάρια με τα τέλη, δηλαδή λίγο πάνω από 41 εκατ. ευρώ . Το προηγούμενο ρεκόρ για αυτοκίνητο σε δημοπρασία κατείχε και πάλι μια 250 GTO, με συνολική χρέωση 38,11 εκατ. δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι 10 ακριβότερες Ferrari που πέρασαν από το σφυρί

Εδώ να σημειώσουμε ότι κατασκευάστηκαν μόνο 36 κομμάτια της GTO. Το αυτοκίνητο του σαββατοκυριακάτικου ρεκόρ ήταν το τρίτο κατά σειρά παραγωγής, με αριθμό πλαισίου 3413 GT. Ξεκίνησε τη ζωή του ως μοντέλο της Serie Ι και διεκδίκησε τη νίκη στους εννέα από τους δέκα αγώνες όπου συμμετέσχε το 1962 –και ως αυτοκίνητο δοκιμών στον αγώνα του Targa Florio την ίδια χρονιά στα χέρια του παγκόσμιου πρωταθλητή Formula 1 του 1961, Phil Hill. Στη συνέχεια κέρδισε πολλά τρόπαια στα χέρια του Edoardo Lualdi-Gabardi: Το Trofeo Gran Turismo το 1962, το Coppa d’Autunno στη Monza επίσης ’62, Coppa della Consuma το ’63 και το Trofeo Bettoja στη Vallelunga το ’66.

Ferrari 250GTO

Αξιοσημείωτο για αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι ότι διατηρεί τον αρχικό κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τον πίσω άξονα, ενώ το τωρινό της αμάξωμα είναι μια σπάνια αναθεώρηση σε Serie II και τοποθετήθηκε από την Carrozzeria Scaglietti το 1964.

Το αυτοκίνητο, που από το 2000 μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο ανήκε στον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού του λογισμικού της Microsoft, δρ. Greg Whitten, ήταν όπως αναφέρει ο οίκος RM Sotheby’s αντικείμενο της συλλογής μερικών από τους πιο προβεβλημένους συλλέκτες Ferrari στον κόσμο. Κάτω από την ιδιοκτησία του δρ. Whitten, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συμμετέσχε σε εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, καθώς και σε τέσσερις από τις φημισμένες γενέθλιες περιηγήσεις της GTO.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 250 GTO @ ανάβαση [video]

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Greg Whitten έκανε μια πολύ καλή τοποθέτηση των χρημάτων του, καθώς η αξία των 250 GTO συνεχίζει ασταμάτητη την ανοδική πορεία της. Και για κάποιους αποτελεί περισσότερο μια οικονομική επένδυση από μια αγορά ενός παθιασμένου με τα αυτοκίνητα.

Βέβαια, θα το ξαναπούμε, η τιμή που πέτυχε αυτή η Ferrari GTO είναι η υψηλότερη επιβεβαιωμένη μέσω δημοπρασίας. Πολλά αυτοκίνητα αλλάζουν χέρια μεταξύ συλλεκτών, μακριά από τη δημοσιότητα, σε τιμές που φημολογούνται πολύ υψηλότερες. Όπως μια GTO που αγοράστηκε από τον David MacNeil, ιδιοκτήτη της WeatherTech από ένα Γερμανό συλλέκτη σε τιμή που λέγεται ότι έφτασε τα $80 εκατ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube