Ferrari 250GTO φούντωσε εν μέσω αγώνα [video]

Ferrari 250GTO φούντωσε εν μέσω αγώνα [video]

Ναι, μιλάμε για ένα από τα 36 κομμάτια της πιο ακριβής από όλες τις Ferrari στην Ιστορία. Με τη μεγάλη εμπειρία του οδηγού να φαίνεται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ferrari 250GTO @ Goodwood Revival 2023

Κάθε χρόνο, το Goodwood Revival ενθουσιάζει τους φαν των πιο όμορφων κλασικών αυτοκινήτων στην Ιστορία. Οπότε η παρουσία μιας Ferrari 250GTO είναι απαραίτητη, αν όχι επιβεβλημένη.

Όπως το Festival of Speed που διοργανώνεται παραδοσιακά λίγες εβδομάδες νωρίτερα κάθε χρονιά, αυτή η υπέροχη σύναξη κλασικών αυτοκινήτων διαφοροποιείται από τα πιο παραδοσιακά «Σαλόνια», βάζοντας αριστοκρατικά, σπόρτσκαρ του παρελθόντος να ανταγωνίζονται στην πίστα. 

Σε επίσημη δημοπρασία το 2018 μια Ferrari 250GTO άλλαξε χέρια έναντι €70 εκατ. -σε ιδιωτικές συναλλαγές εκτιμάται ότι άλλες 250GTO έχει ξεπεράσει τα 100!

Ferrari 250GTO @ Goodwood Revival 2023

Πρόκειται δηλαδή για πραγματικούς αγώνες που διοργανώνονται στη μόνιμη πίστα του Goodwood όπου τα πιο αποκλειστικά και σπάνια αυτοκίνητα κοντράρονται άγρια, τσαλακώνοντας πολλές φορές τις λαμαρίνες τους. 

Φέτος, όλοι κράτησαν την ανάσα τους όταν μια γκρι Ferrari 250GTO ξαφνικά έκανε μια πιρουέτα μέσα σε μια κόλαση φωτιάς. Στο τιμόνι της, ο πρώην οδηγός της Formula 1, Karun Chandhok, ένιωσε ξαφνικά τον πίσω άξονα να μπλοκάρει, στέλνοντας το αριστούργημα του Maranello στο γρασίδι. 

Αφού προηγουμένως είχε κάνει μια πύρινη χορευτική φιγούρα εμπρός από άλλες Ferrari, όχι και πολύ φθηνότερες στο χρηματιστήριο του κλασικού αυτοκινήτου. Ευτυχώς η φωτιά έσβησε ύστερα από λίγες στιγμές και ο Chandhok γλίτωσε με ένα λιωμένο μποτάκι.

Ferrari 250GTO @ Goodwood Revival 2023

Και μιας και μιλήσαμε για χρηματιστήριο των κλασικών, να θυμίσουμε σε επίσημη δημοπρασία το 2018 μια Ferrari 250GTO άλλαξε ιδιοκτήτη έναντι του ποσού των 70 εκατομμυρίων ευρώ -σε ιδιωτικές συναλλαγές εκτιμάται ότι άλλες 250GTO έχει ξεπεράσει τα 100! Πάντως δεν πρόκειται για την απόλυτη τιμή-ρεκόρ, καθώς μια Mercedes-Benz 300SLR Coupé πουλήθηκε πέρυσι έναντι 135 εκατομμυρίων ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Top 10: Σπάνια και ακριβά αυτοκίνητα

Όπως και να ’χει όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον πλανήτη. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, κανείς δεν θα εκπλαγεί αν μάθει ότι ο ιδιοκτήτης της πρόκειται να την επισκευάσει. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο επιχειρηματία Carlos Monteverde.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube