Fernando Alonso: Μπορώ να είμαι στην F1 ως τα 50 μου

Fernando Alonso: Μπορώ να είμαι στην F1 ως τα 50 μου

Ο Fernando Alonso θεωρεί ότι με την κατάλληλη σωματική διαχείριση, κάποιος μπορεί να πατήσει τα 50 και να είναι ακόμα ανταγωνιστικός στην F1.

Fernando Alonso

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι θα είναι σωματικά ικανός να τιθασεύσει τα υβριδικά θηρία της Formula 1 μέχρι τα 50 του. 

Ο 42χρονος, που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή με την Aston Martin, έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2001 με τη Minardi.

Η μετακόμιση του Fernando Alonso στους Βρετανούς πέρυσι, απογείωσε αμέσως τα αποτελέσματα της ομάδας, με έξι τερματισμούς στο βάθρο στους πρώτους οκτώ αγώνες του.

Ένας 50άρης ίσον δύο 25άρηδες, πιστεύει ο Ισπανός

Ήταν ένα επίτευγμα που ο Fernando Alonso δεν είχε κατορθώσει την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που κάποιος εκκίνησε σε Grand Prix της F1 μετά τα 45α γενέθλιά του.

Fernando Alonso

Ο Fernando Alonso είχε αποσυρθεί από τη F1 το 2018, μετά την απογοητευτική θητεία του στη McLaren. Ο δύο φορές πρωταθλητής της F1 πέρασε δύο χρόνια σε άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, πριν επιστρέψει με την Alpine.

Κατά τη διάρκεια της παύσης του, κέρδισε δύο φορές τις 24 Ώρες του Le Mans και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA με την Toyota.

Fernando Alonso

Επίσης απέτυχε να προκριθεί στην Indianapolis 500 δύο χρόνια μετά την πρώτη του προσπάθεια εκεί. Το 2017, ήταν 7ος στον φημισμένο αγώνα όταν ο Honda κινητήρας του κατέρρευσε 21 γύρους πριν το τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο χειρουργείο ο Fernando Alonso μετά από ατύχημα με ποδήλατο

Με την επιστροφή του, ο συμπαθής πιλότος απέδειξε ότι μπορεί ακόμα να είναι ανταγωνιστικός στη Formula 1, εφόσον το μονοθέσιό του είναι αντάξιο των περιστάσεων. Σύμφωνα με το Motorsport.com, ο Fernando Alonso ανέφερε ότι η εξαιρετική φυσική του κατάσταση αλλάζει την οπτική του για το ανώτατο όριο ηλικίας της F1.

Fernando Alonso

«Πριν από μερικά χρόνια, θα έλεγα ότι ίσως τα 40 με 41 έτη είναι το όριο. Τώρα, αφού είδα τον εαυτό μου πέρυσι, σκέφτομαι ότι με το κατάλληλο κίνητρο, μπορώ να συνεχίσω για λίγα χρόνια ακόμα. Τον χειμώνα που διανύουμε, ξεπέρασα τις προσδοκίες μου σε όλα τα σωματικά τεστ. Οπότε θα πω ότι αν είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις, μπορείς να οδηγείς μέχρι τα 48 ή τα 49, ίσως και τα 50. Αλλά δεν ξέρω αν θα συνεχίσω τόσο πολύ. Όχι γιατί δεν θα μπορώ, αλλά γιατί υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή που με ενδιαφέρουν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Fernando Alonso έγραψε ιστορία στο Βρετανικό Grand Prix

Ο Ισπανός είναι υπόδειγμα στο πώς φροντίζει τον εαυτό του. Προσέχει τη διατροφή του κι αφιερώνει περισσότερο χρόνο για ξεκούραση και λιγότερο σε προωθητικές εκδηλώσεις.

Fernando Alonso

Άραγε θα σπάσει το ρεκόρ μακροβιότητας στην F1; Ο Graham Hill ήταν ο τελευταίος πιλότος που ξεκίνησε σε αγώνα της F1 σε ηλικία άνω των 45 ετών, όταν παρατάχθηκε στο Grand Prix της Βραζιλίας το 1975.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Fernando Alonso οδηγεί το νέο Toyota GR Yaris

Η τελευταία φορά που κάποιος ξεκίνησε ένα Grand Prix στα 50 του ήταν στη δεκαετία του 1950.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube