O Fernando Alonso έγραψε ιστορία στο Βρετανικό Grand Prix

O Fernando Alonso έγραψε ιστορία στο Βρετανικό Grand Prix

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Fernando Alonso, είναι πλέον και με τη βούλα ο οδηγός που έχει διανύσει τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα στις πίστες της Formula 1!

Το Βρετανικό Grand Prix είχε τα πάντα. Ανατροπές, επικές μάχες αλλά και ένα μοναδικό ρεκόρ! Αυτό, του Fernando Alonso. Ο Ισπανός οδηγός της Alpine έγινε και με τη βούλα πλέον ο πιλότος με τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα στις πίστες της Formula 1. Συνολικά έχει «γράψει» 92,643 km στις σχεδόν δυο δεκαετίες που συμμετέχει στο θεσμό!

O επίσημος λογαριασμός της F1 έσπευσε να συγχαρεί τον Ισπανό για το μοναδικό του επίτευγμα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Alonso έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα στις πίστες σα να γυρνούσε 2,3 φορές τη Γη ή να κάλυπτε το ¼ της απόστασης που απαιτείται για το φεγγάρι.

Alpine

Ο Fernando Alonso απάντησε φυσικά χαριτολογώντας, ότι εύχεται να καλύψει τουλάχιστον τη μισή απόσταση μέχρι το φεγγάρι έως το φινάλε της καριέρας του, στόχος κομματάκι δύσκολος βέβαια, από τη στιγμή που θα πρέπει να διανύσει άλλα τόσα χιλιόμετρα όσα στις δυο αυτές δεκαετίες της επαγγελματικής του καριέρας. 

 

 

Ο Alonso πέραν των δύο παγκόσμιων τίτλων (2005, 2006) με τη Renault F1, έχει οδηγήσει για λογαριασμό των McLaren, Ferrari και Minardi, ενώ στο παλμαρέ του έχει επίσης δύο νίκες στο 24ωρο Le Mans και τρείς ακόμη τίτλους στο FIA World Endurance Championship (2018-2019) και στις 24ωρες του Daytona (2019).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube