Έτοιμος για την επιστροφή στους αγώνες ο Sebastian Vettel

Έτοιμος για την επιστροφή στους αγώνες ο Sebastian Vettel

O Γερμανός, τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 Sebastian Vettel, μετά από ένα μικρό διάλειμμα είναι έτοιμος να επιστρέψει και πάλι στην αγωνιστική δράση.

Sebastian Vettel

Ο Sebastian Vettel, στο τέλος της περσινής χρονιάς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έπειτα από μία σπουδαία καριέρα με τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και 53 νίκες.

Τον τελευταίο καιρό όμως ο Seb, συχνά-πυκνά έκανε την εμφάνισή του σε διάφορες πίστες. Πρώτα στο θρυλικό Nürburgring, πίσω από το τιμόνι της αγαπημένης του Red Bull RB7 και μετέπειτα στο πρόσφατο Γκραν-Πρι της Ιαπωνίας, όπου και εγκαινίασε ένα ξενοδοχείο για μέλισσες(!) στη στροφή δύο της Suzuka. Ο Vettel άλλωστε είναι γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες.

Κατά καιρούς, σε δηλώσεις του είχε εκφράσει πως του λείπουν οι αγώνες και πως έχει σκεφτεί τον εαυτό του και πάλι στο μπάκετ ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Φαίνεται λοιπόν πως αυτή η ώρα, που θα δούμε δηλαδή και πάλι τον Vettel στους αγώνες πλησιάζει.

O Sebastian Vettel ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση με την ομάδα της Jota στο πρωτάθλημα WEC

Sebastian Vettel

Κι αυτό γιατί η αγωνιστική ομάδα της Jota έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Γερμανό, προκειμένου να συμμετάσχει στην κατηγορία hypercar του πρωταθλήματος WEC με μία Porsche 963 LMDh. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Auto Moto und Sport, o Vettel θα ξεκινήσει δοκιμές στην Ισπανία με το αυτοκίνητο τον Οκτώβριο.

Μιλώντας και πάλι στο ίδιο μέσο, ο Vettel παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόταση, αλλά ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν  έχει πάρει την οριστική του απόφαση: «Δεν έχω υπογράψει τίποτα ακόμη. Έχω όμως το ζήτημα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Έχω ακόμη αρκετό χρόνο για να αποφασίσω. Όταν δω πως δεν μπορώ να ζω δίχως να αγωνίζομαι, τότε θα επιστρέψω», υπογράμμισε ο Seb.

Jota Team

Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως ο Γερμανός δεν είναι ο μόνος πρωταθλητής που βρίσκεται στο στόχαστρο της Jota. Οι βρετανοί εδώ και καιρό συζητούν με τον Jenson Button, ενώ παράλληλα έχουν στη λίστα τους τον επίσης πρώην πιλότο της Formula 1, Robert Kubica.

Αν οι συζητήσεις με τους συγκεκριμένους οδηγούς ευδοκιμήσουν, τότε η ομάδα θα έχει μία αγωνιστική τριάδα υψηλοτάτου επιπέδου, συνδυάζοντας μάλιστα 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Formula 1.

Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε σπουδαίους οδηγούς να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Μένει να δούμε την οριστική απόφαση του Vettel. Αν κρίνουμε από την απόδοση του Fernando Alonso, αλλά και του Kimi Raikkonen τα προηγούμενα χρόνια η οδήγηση δεν ξεχνιέται.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube