H Porsche 911 GT3 rennsport είναι γεγονός [video]

H Porsche 911 GT3 rennsport είναι γεγονός [video]

Εν μέσω του Rennsport Reunion 7 (28 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου) στην Καλιφόρνια, η Porsche προχώρησε στην αποκάλυψη μιας ειδικής έκδοσης. Της Porsche 911 GT3 rennsport.

H 911 είναι ένα από τα μοντέλα-ορόσημα για την Porsche. Μόνο που τώρα μιλάμε ίσως για την αγριότερη όλων. Την Porsche 911 GT3 rennsport.

Το Porsche rennsport Reunion 7 είναι μία εκδήλωση που πραγματοποιείται στην πίστα της Laguna Seca με αφορμή την αγωνιστική εταιρεία του Γερμανού κατασκευαστή. Αυτή λοιπόν η εκδήλωση, έδωσε τη δυνατότητα στην Porsche να αποκαλύψει την 911 GT3 rennsport. Ένα αυτοκίνητο track day, ιδανικό για συλλέκτες.

Από το όνομά της, καταλαβαίνουμε ότι βασίζεται στην 911 GT3 R, με μία μικρή διαφορά. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε σε πίστα αλλά ούτε και στο δρόμο. Κι αυτό, γιατί η Porsche 911 GT3 rennsport δεν υπόκειται σε κανενός είδους περιορισμό!

Θα κατασκευαστούν 77 αντίτυπα της Porsche 911 GT3 rennsport, με τιμή που θα αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ

Porsche 911 GT3 rennsport

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche, η μάρκα με τους πιο πιστούς οπαδούς

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας ούτε για το δρόμο, αλλά και ούτε για συμμετοχή σε αγώνες της FIA. To γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς της Porsche να δουλέψουν απερίσπαστοι προκειμένου να δώσουν στο αυτοκίνητο αέρα υπεροχής.

Κάπως έτσι, παρόλο που εξοπλίζεται με το ίδιο 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ των 4,2 lt με την 911 GT3 R αποδίδει 620 PS (σε σύγκριση με τους 565 PS της 911 GT3 R). Έρχεται με ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων, συνοδευόμενο από paddles πίσω από το τιμόνι. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Μάλιστα το μοτέρ, μπορεί να ανεβαίνει στις 9.400 σ.α.λ, χαρίζοντας ασυναγώνιστο ήχο.

Porsche 911 GT3 rennsport

Πέρα από τον κινητήρα, δανείζεται από την 911 GT3 R το καπό και την οροφή. Όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της Porsche 911 GT3 rennsport είναι μοναδικά.

Το αμάξωμά της είναι ειδικά κατασκευασμένο, έχοντας ως βάση του το ανθρακόνημα. Στο μπροστινό μέρος, η Porsche 911 GT3 rennsport μοιάζει πιο φρέσκια, ούσα ανανεωμένη. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο αναθεωρημένος προφυλακτήρας, με τις μεγάλες, αγωνιστικού τύπου εισαγωγές αέρα. Νέας σχεδίασης είναι και οι θόλοι των τροχών, με τους συμβατικούς καθρέφτες να έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακούς.

Porsche 911 GT3 rennsport

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φρέσκια Porsche Cayenne S E-Hybrid

Σε επιμέρους και πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί (για ένα μεγαλύτερο αγωνιστικό feeling), με το πλάτος να είναι αυξημένο. Παρατηρώντας το κανείς, θα μπορούσε επίσης να πει ότι κερδίζει και σε μήκος, εν συγκρίσει με την «απλή» 911 GT3 R.

Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζει και η σχεδίαση του πίσω μέρους. Το βλέμμα πέφτει σίγουρα πάνω στην τεράστια αεροτομή (θυμίζει την Brumos Porsche 935/77), η οποία πέρα από αισθητικούς λόγους είναι τοποθετημένη για να βοηθά ως προς τη βέλτιστη ροή αέρα και την απαραίτητη κάθετη δύναμη. Πιο κάτω, κάνει την εμφάνισή της μία ενιαία φωτιζομένη μπάρα LED και επίσης φωτιζόμενος λογότυπος «Porsche».

Porsche 911 GT3 rennsport

Μπαίνοντας στο εσωτερικό της Porsche 911 GT3 rennsport θα έρθεις σε επαφή τόσο με αγωνιστικό κάθισμα (είναι μονοθέσιο), όσο και με αγωνιστικό τιμόνι. Πίσω από το τελευταίο, υπάρχει μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη. Η διάταξη του roll-cage και ο άκαμπτος σχεδιασμός του, δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση καθίσματος συνοδηγού. Κακά τα ψέματα όμως, σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο λίγοι θα κοιτάξουν το εσωτερικό!

Porsche 911 GT3 rennsport

Η ανάρτηση της 911 GT3 rennsport είναι (και αυτή) αγωνιστικού επιπέδου. Εκτός από διπλά ψαλίδια διαθέτει αγωνιστικά αμορτισέρ KW πέντε κατευθύνσεων. Αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση, η Michelin ανέπτυξε ένα ειδικό σετ ελαστικών, τα Michelin Pilot Sport M S9. To ρεζερβουάρ καυσίμου ανέρχεται στα 117 lt, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το βάρος της, σύμφωνα με την Porsche δεν ξεπερνά τα 1.240 kg. Για να μπορέσουν να το διατηρήσουν σε τόσο χαμηλά επίπεδα, οι μηχανικοί των Γερμανών αφαίρεσαν το σύστημα κλιματισμού.

Θα παραχθούν μόλις 77 αντίτυπα, με την τιμή του καθενός να αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.046.000 δολάρια).  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube