Eπίσημο, ο πέντε φορές νικητής του Dakar, Nasser Al-Attiyah, πάει στην Dacia

Eπίσημο, ο πέντε φορές νικητής του Dakar, Nasser Al-Attiyah, πάει στην Dacia

Για τη συμμετοχή στο Dakar 2025, η Dacia ξεπέρασε όλα τα εμπόδια. Εκτός από Sébastien Loeb και Cristina Gutiérrez Herrero, η ρουμανική μάρκα θα βασιστεί στον Nasser Al-Attiyah, διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή rally-raid.

Nasser Al-Attiyah, Mathieu Baumel

Μέχρι στιγμής, ουσιαστικά απούσα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Dacia έχει θέσει στον εαυτό της μια μεγάλη πρόκληση: Να νικήσει το Dakar του 2025.

Για να κερδίσει αυτό το στοίχημα, η ρουμανική φίρμα δεν δίστασε να «μισθώσει» μερικούς καταξιωμένους οδηγούς. Μόλις ανακοινώθηκε αυτή η δέσμευσή της, επισημοποίησε την παρουσία του Sébastien Loeb, του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι, και της Cristina Gutiérrez Herrero, της καλύτερης γυναικείας παρουσίας στη διοργάνωση.

Το αυτοκίνητο που θα σταλεί στη Σαουδική Αραβία από την Dacia πιθανότατα θα προέρχεται από το Prodrive Hunter

Dakar

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν έφτανε στην Dacia, καθώς τους δύο παραπάνω αστέρες θα πλαισιώσει και ο Nasser Al-Attiyah. Με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει διπλό παγκόσμιο τίτλο πρωταθλητή στα rally-raid, και πέντε νίκες στο Ντακάρ μεταξύ 2011 και 2023 με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές.

Τον Καταριανό οδηγό θα συνοδεύει στο δεξί κάθισμα ο πιστός συνοδηγός του, ο Γάλλος Mathieu Baumel, γνωστός για τις απαράμιλλες ικανότητές του στην πλοήγηση. Η ανακοίνωση αυτού του τρομερού διδύμου, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη, αφού πρόσφατα αποχώρησε από την Toyota για να ενταχθεί στην Prodrive.

Dakar

Ωστόσο, η βρετανική εταιρεία είναι και ο τεχνικός συνεργάτης που επέλεξε η Dacia για την εμπλοκή της στο Dakar. Χαίροντας μεγάλης αναγνώρισης στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αρχικά με τη Subaru και το Impreza στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και με την Aston Martin στους αγώνες αντοχής με την DBR9, η Prodrive κυνηγάει μια νίκη στο Dakar εδώ και αρκετά χρόνια.

Γι’ αυτό, έχει το δικό της «μπάγκι», το Prodrive Hunter, επτά αγωνιστικά του οποίου θα στηθούν στην εκκίνηση στην επόμενη διοργάνωση του πιο διάσημου rally-raid.

Dakar  

Το αυτοκίνητο που θα σταλεί στη Σαουδική Αραβία από την Dacia πιθανότατα θα προέρχεται από το Prodrive Hunter. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει καβούκι εμπνευσμένο από αυτό του πρωτότυπου Manifesto που είχαμε γνωρίσει σε αποστολή στο Παρίσι πέρυσι. Λίγη υπομονή ακόμα μέχρι τις αρχές του, οπότε και η Dacia μας δίνει ραντεβού για να το ανακαλύψουμε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube