Επίσημο: H Liberty Media απέκτησε τα δικαιώματα του MotoGP

Επίσημο: H Liberty Media απέκτησε τα δικαιώματα του MotoGP

Επίσημη μορφή πήρε το deal ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της Formula 1, Liberty Media για την εξαγορά του MotoGP από την Dorna. Στα 4,2 δισ. ευρώ το ποσό της συμφωνίας.

MOTOGP

Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν, με τη Liberty Media, ιδιοκτήτρια της Formula 1 να αποκτά το 86% των δικαιωμάτων του MotoGP, με τη Dorna να διατηρεί το υπόλοιπο 14%.

Η τελευταία πάντως, θα διατηρήσει στην κατοχή της τα δικαιώματα των μικρότερων κατηγοριών του MotoGP, του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes και του FIM Women’s Circuit Racing World Championship. Βάσει της συμφωνίας, η Liberty Media θα αποκτήσει περίπου το 86% της Dorna Sports, η οποία θα διατηρήσει ένα ποσοστό της τάξης του 14%. 

Η Liberty Media εξαγόρασε το 86% των δικαιωμάτων του MotoGP από την Dorna έναντι 4,2 δισ. ευρώ

MOTOGP

Το ποσό του deal φτάνει τα 4,2 δισ. ευρώ, όπως ακριβώς είχε συμβεί και κατά την εξαγορά της Formula 1, από τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα της, Bernie Ecclestone τον Ιανουάριου του 2017. Από τότε μέχρι και σήμερα, η αξία του brand της Formula 1 αυξάνεται διαρκώς, αγγίζοντας πλέον τα 17 δισ. ευρώ, με το MotoGP να προσδοκά παρόμοια αύξηση και της δικής του χρηματιστηριακής αξίας.

«Αυτή η νέα συμφωνία θα επιτρέψει στην Dorna Sports, τον αποκλειστικό κάτοχο των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων του MotoGP, να παραμείνει μια ανεξάρτητη εταιρεία που αποδίδεται στην παρακολούθηση μετοχών του Formula One Group της Liberty Media. Ο Carmelo Ezpeleta, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος από το 1994, θα παραμείνει στη θέση του και θα συνεχίσει να διευθύνει την επιχείρηση με την ομάδα του. Η έδρα της επιχείρησης θα παραμείνει στη Μαδρίτη», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube