Έπεσε ξύλο στις εξέδρες στο Grand Prix του Μεξικό [video]

Έπεσε ξύλο στις εξέδρες στο Grand Prix του Μεξικό [video]

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό για τα δεδομένα της Formula 1 εκτυλίχθηκε στις κερκίδες του GP του Μεξικό, με θεατές να πιάνονται στα χέρια.

Mexican GP

Εδώ και καιρό η Formula 1 τείνει να «ποδοσφαιροποιηθεί». Το πρωτάθλημα του 2021, με όλη την περριρέουσα ατμόσφαιρα έριξε λάδι στη φωτιά. Αυτό όμως που είδαμε στο GP του Μεξικό δεν έχει προηγούμενο.

Δυστυχώς, είναι σύνηθες σε ποδοσφαιρικούς αγώνες οι υποστηρικτές των ομάδων να πιάνονται στα χέρια. Αυτή η πολύ άσχημη και τοξική για τον αθλητισμό εικόνα, πέρασε και στην Formula, με τις εξέδρες της πίστας Hermanos Rodriguez του Μεξικό να μετατρέπονται σε αρένα.

Τα βίντεο που έχουν γίνει viral δείχνουν έναν Μεξικανό (ενδεχομένως υποστηρικτή του Sergio Perez) να επιτίθεται με πρωτοφανή αγριότητα σε δύο άλλους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν υποστηρικτές της Ferrari. Μάλιστα δεν δίστασε να απωθήσει βίαια και μία γυναίκα η οποία βρέθηκε στο διάβα του.

Η Formula 1 ανακοίνωσε την ισόβια απαγόρευση εισόδου στον νταή θεατή του GP του Μεξικό

Mexican GP

Η αντίδραση των υπόλοιπων θεατών ήταν άμεση, με έναν από τους παρευρισκόμενους να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον δράστη προκειμένου να τον ακινητοποιήσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίθεσης. Κάτι τέτοιο όμως μικρή σημασία έχει. Η ίδια μάλιστα η Formula 1, δηλώνοντας πως η βία δεν έχει καμία θέση ευρύτερα στον αθλητισμό απαγόρευσε διά βίου την είσοδο σε αγώνες της στον συγκεκριμένο θεατή.

 

Δυστυχώς όμως δεν ήταν μόνο το ξύλο που προκάλεσε αρνητική εντύπωση στο GP του Μεξικό. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Charles Leclerc, o οποίος τερμάτισε τρίτος, οι Μεξικανοί στις κερκίδες τον αποδοκίμασαν έντονα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την εγκατάλειψη του Sergio Perez λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση. Τελικά, όσοι φοβόντουσαν για το εκρηκτικό ταπεραμέντο του μεξικανικού κοινού (η Red Bull άλλωστε έβαλε σωματοφύλακες δίπλα στον Max Verstappen) μάλλον επιβεβαιώθηκαν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να είναι το μόνο που μας απασχολεί ο Max Verstappen είδε για άλλη μία φορά την καρό σημαία, φτάνοντας έτσι τις 16 νίκες. Αυτός ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία του αθλήματος, μιας και κανένας άλλος οδηγός δεν είχε πάρει 16 νίκες μέσα σε μία σεζόν.

Παράλληλα, με την 51η πρώτη νίκη του ισοφάρισε τον Alain Prost στη 4η θέση των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία. Μάλιστα αν καταφέρει να δει πρώτος την καρό σημαία στους εναπομείναντες τρεις αγώνες της σεζόν θα σκαρφαλώσει στην 3η θέση, ξεπερνώντας τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel, όντας πίσω μόνο από τους θρύλους Michael Schumacher και Lewis Hamilton.

 

 

O τελευταίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση μετά από έναν πολύ καλό αγώνα επιβεβαιώνοντας τα βήματα προόδου της Mercedes. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο poleman Charles Leclerc, παίρνοντας ένα βάθρο που τόσο πολύ ήθελε.

Κλείνοντας, ας ελπίσουμε το περιστατικό βίας στο Μεξικό να ήταν το τελευταίο που θα δούμε στο χώρο της Formula 1. Ευχή όλων βέβαια θα ήταν να είναι το τελευταίο σε όλο το φάσμα του αθλητισμού ευρύτερα. Αυτό όμως δυστυχώς είναι μία πονεμένη ιστορία.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube