Στο καλαντάρι της Formula 1 το Spa μέχρι το 2025

Στο καλαντάρι της Formula 1 το Spa μέχρι το 2025

Ευχάριστα νέα επιφύλασσε η σημερινή μέρα για τους φίλους της Formula 1, καθώς το Σπα θα παραμείνει στο αγωνιστικό πρόγραμμα, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Formula 1 Spa

Η πίστα του Βελγίου αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τη Formula 1. Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο αγαπημένες πίστες, όχι μόνο των θεατών αλλά και τον οδηγών, όπως πολλές φορές παραδέχονται στις δηλώσεις τους.

Μπορούμε να πούμε πως ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Το βελγικό Grand Prix θα παραμείνει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος, τουλάχιστον μέχρι το 2025, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή. Από το 1950, έχει φιλοξενήσει 56 αγώνες, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδρομή του πρωταθλήματος, με μήκος 7,004 km.

Η πίστα του Spa, θα παραμείνει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 μέχρι το 2025

Formula 1 Spa

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Monza, η ιστορία ενός αυτοκινητικού ναού

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα βελτίωσης στις υποδομές της πίστας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης 10.000 θέσεων μέσω της προσθήκης δύο νέων κερκίδων. Το εφετινό Grand Prix του Βελγίου προσέλκυσε συνολικά 380.000 θεατές στη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου, αριθμός αυξημένος κατά 20.000 σε σχέση με τον περυσινό αγώνα.

«Το Spa είναι συνώνυμο με τη Formula 1, καθώς είναι μια από τις πίστες της πρώτης σεζόν μας στην Ιστορία, και είναι πολύ αγαπημένη από φιλάθλους και οδηγούς, επομένως είμαι ενθουσιασμένος που επεκτείνουμε τη σχέση μας μαζί τους έως το 2025» παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali, για να συμπληρώσει: «Ο διοργανωτής έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια για να βελτιώσει την εμπειρία για τους θεατές και τις υποδομές, και η δουλειά συνεχίζεται μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών με σαφή εστίαση στο να παρέχονται ασφαλείς και συναρπαστικοί αγώνες».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομίας για την περιφέρεια της Βαλλονίας (σ.σ. εκεί βρίσκεται η πίστα του Spa), Willy Borsus, στάθηκε στις δηλώσεις του σε μια έρευνα που έγινε το 2021, σύμφωνα με την οποία το GP δημιούργησε έσοδα «41,8 εκατ. ευρώ για την περιοχή μας, ύστερα από την αφαίρεση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία μειώνεται σταθερά».

Formula 1 Spa

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H McLaren έγραψε ιστορία με το ταχύτερο pit stop στην F1

Κάπως έτσι λοιπόν, μιας και όλες οι πλευρές είναι ευχαριστημένες, η πίστα του Spa-Francorchamps, μία από τις πιο απαιτητικές του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα συνεχίσει να μας προσφέρει συγκινήσεις για άλλα δύο χρόνια. Με την ευχή να γίνουν και περισσότερα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube