Στη κυκλοφορία, από αύριο στις 12:00, η επέκταση του μετρό μέχρι το Ελληνικό

Στη κυκλοφορία, από αύριο στις 12:00, η επέκταση του μετρό μέχρι το Ελληνικό

H επέκταση του μετρό προς το Ελληνικό περιλαμβάνει τέσσερις νέους σταθμούς. Στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη τον Άλιμο και το Ελληνικό

Ογδόντα τρεις χιλιάδες επιβάτες προστίθενται από αύριο στο δίκτυο του μετρό, καθώς από τις 12:00 το μεσημέρι παραδίδεται στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, που περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς, στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη τον Άλιμο και το Ελληνικό.

Η διαδρομή Ελληνικό-Σύνταγμα θα διαρκεί περίπου 14 λεπτά. Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός στο Χαϊδάρι και να ξεκινήσει η διάνοιξη σηράγγων στην επέκταση του δικτύου προς Πειραιά.

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Χρήστος Τσίτουρας, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί μια νέα γραμμή τραμ, μήκους 1.100 μέτρων, μέσω της οποίας θα συνδέεται το υφιστάμενο δίκτυο του τραμ της παραλιακής με τον σταθμό του μετρό στην Αργυρούπολη.

Επίσης, σε συνεργασία με την «Ελληνικό ΑΕ» και τους δήμους της περιοχής καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης στους τέσσερις νέους σταθμούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube