Σταϊκούρας: Έρχεται το «Κινούμαι Hλεκτρικά 3»

Σταϊκούρας: Έρχεται το «Κινούμαι Hλεκτρικά 3»

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Hλεκτρικά 3», ανακοινώνοντας παράλληλα ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν έρθει στη χώρα μας τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία εκ των οποίων τα 140 θα δρομολογηθούν στην Αθήνα και τα 110 στη Θεσσαλονίκη. 

Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είπε επίσης, ότι έως το τέλος του 2024 ή αρχές του 2025 ευελπιστούμε να έχουμε άλλα 300 καινούρια λεωφορεία φυσικού αερίου μόνο για την Αθήνα.

Ο στόχος να έχουμε 2.000 ηλεκτρικά ταξί δεν έχει επιτευχθεί καθώς αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις που έγιναν και έχουν εγκριθεί είναι μόλις 37.

Ξεκινήσαμε διαγωνισμό για επιπλέον 650 καινούρια λεωφορεία μέχρι το τέλος της τετραετίας, προκειμένου να έχουμε έναν καινούριο στόλο, συνολικά στη χώρα, 1300 λεωφορείων. Πάμε σε μία ανανέωση του στόλου που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. 

ηλεκτρικά λεωφορεία

Μέχρι τον Απρίλιο του 2024 θα έχουμε τα 250 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξεκινά η μαζική παραγωγή των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Για την ηλεκτροκίνηση, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα υπάρξει «Kινούμαι Hλεκτρικά 3». Θα δούμε πρώτα πως θα αξιοποιήσουμε τους αδιάθετους πόρους του «κινούμαι ηλεκτρικά 2» και θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο πρόγραμμα βλέποντας τις ατέλειες των προηγούμενων δύο προγραμμάτων, ώστε να υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης πόρων, είπε.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως υπάρχουν τέσσερα προγράμματα και περίπου 5.000 πολίτες θα έχουν πληρωθεί φέτος για την επιλογή που έχουν κάνει σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ποδήλατο. Στα ταξί, ο στόχος ήταν περίπου 2.000 ταξί να γίνουν ηλεκτρικά και αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις που έγιναν και έχουν εγκριθεί είναι 37. Συζητάμε με τα ταξί πώς θα βελτιώσουμε τα κίνητρα γιατί στο κέντρο της Αθήνας το 35% της κίνησης γίνεται από τα ταξί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube