Σε δοκιμαστικό δρομολόγιο ένα ακόμη ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα 

Σε δοκιμαστικό δρομολόγιο ένα ακόμη ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα 

Θα κυκλοφορεί για 2 μήνες στη γραμμή 2 Παγκράτι- Κυψέλη και οι επιβάτες δεν θα πληρώνουν εισιτήριο. 

Ενα ακόμη ηλεκτρικό λεωφορείο βγήκε σήμερα το πρωί στους δρόμους της πρωτεύουσας, σε δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή 2 Παγκράτι- Κυψέλη.

Η έναρξη του δρομολογίου έγινε από το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. ΑΕ στο Ρουφ, παρουσία της διοίκησης της εταιρείας και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος τόνισε πως «σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη χώρα μας και για όλη την Ευρώπη, η ηλεκτροκίνηση κατέχει κεντρική θέση στην ατζέντα και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Σήμερα παραλάβαμε και το δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που κάνει δοκιμαστικές διαδρομές στην Αθήνα. Στόχος των δοκιμαστικών διαδρομών είναι να δούμε αν αυτά τα λεωφορεία μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες της χώρας μας. Ο σχεδιασμός είναι ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία να βγει στον αέρα τους επόμενους μήνες».

e-bu

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο SOLARIS Urbino 12 Electric το οποίο θα κυκλοφορεί δοκιμαστικά για δυο μήνες με τους επιβάτες να μετακινούνται χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Το Urbino 12 Electric ανήκει στην κατηγορία των 12μετρων χαμηλοδάπεδων λεωφορείων, έχει τρεις θύρες εισόδου, ηλεκτρική ράμπα στη μεσαία θύρα για τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ και μπορεί να μεταφέρει 30 καθήμενους επιβάτες. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται στον οπίσθιο άξονα του λεωφορείου και είναι συνολικής ισχύος 250 kWh.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube