Ποια αυτοκίνητα θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Ποια αυτοκίνητα θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Νέα ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για να αποτρέψει τη μαζική κατάθεση πινακίδων

Πρώτα βάζουν φόρους και μετά τους … ελαφραίνουν βάζοντας δόσεις. Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών που τώρα επεξεργάζεται να υιοθετήσει σύστημα μηνιαίων δόσεων για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων ΙΧ με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησίας" στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν πως έτσι θα αντιμετωπίσουν τη μαζική κατάθεση πινακίδων και θα διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες εκείνους αυτοκινήτων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας. 
Το νέο αυτό σχέδιο προβλέπει ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα επιμερίζονται στους 12 μήνες του χρόνου και ότι θα πληρώνουμε μόνον για τους μήνες που θέλουμε να κυκλοφορήσουμε το αυτοκίνητο. 

Ετσι, αν κάποιος έχει και ένα δεύτερο μικρού κυβισμού αυτοκίνητο, μπορεί για το "μεγάλο" να πληρώνει για παράδειγμα μόνον για τους θερινούς μήνες που το χρειάζεται για τις διακοπές του, γλυτώνοντας ένα σημαντικό ποσό, αλλά εξακολουθώντας να έχει τις πινακίδες στο αυτοκίνητό του.
Με τον ίδιο τρόπο -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας- θα επιμερίζεται και ο φορος πολυτελούς διαβίωσης που "ακολουθεί" αυτά τα αυτοκίνητα. 
Αν για παράδειγμα ο φόρος αυτός είναι 2500 ευρώ/έτος, η αναγωγή σε μηνιαίο κόστος είναι 208,3 ευρώ και επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη μόνον για όσους μήνες κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο.

Στην ουσία πρόκειται για ένα μέτρο που θα ανακουφίσει οικονομικά πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. 
Το ερώτημα είναι πως θα ελέγξει το κράτος ότι κάποιος κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκινήτου δεν πληρώνει έναν ή δύο μήνες μόνον και κυκλοφορεί έναν ολόκληρο χρόνο, με δεδομένο ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι… 
Οψόμεθα…. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube