Πίστα στο πρώην αεροδρόμιο της Τριόδου στη Μεσσηνία;

Πίστα στο πρώην αεροδρόμιο της Τριόδου στη Μεσσηνία;

Με την παραχώρηση του αεροδρομίου της Τριόδου στον Δήμο Μεσσήνης για 25 χρόνια ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή του και τη μετατροπή του σε πραγματική πίστα.

Καλά νέα έρχονται από τη Μεσσηνία σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου ως χώρο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ας ελπίσουμε η σημαντική προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα να ολοκληρωθεί και να αποκτήσει και η νότια Ελλάδα μια αξιόλογη πίστα.

Το αεροδρόμιο της Τριόδου στη Μεσσηνία είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για αγώνες dragster, όμως είχε παραχωρηθεί από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με προσωρινή άδεια. Πρόσφατα η άδεια ανανεώθηκε για τα επόμενα 25 χρόνια, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της σύμβασης, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την πραγματική αξιοποίησή του.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που επιτέλους τροποποιήθηκαν οι όροι της παραχώρησης γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που κράτησε περίπου 2,5 χρόνια», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Και όπως φαίνεται το πλάνο για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τριόδου σε πραγματική πίστα είναι ήδη έτοιμο.

Ο πρώτος κύκλος εργασιών περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πίστας μήκους 2,55 km με επτά δεξιές και τέσσερις αριστερές στροφές και την αποκατάσταση της ασφάλτου σε 600 m του υπάρχοντος διαδρόμου του αεροδρομίου, που είχε χρησιμοποιηθεί και για τους αγώνες dragster. Το κόστος για τα παραπάνω έχει υπολογιστεί σε €871.850 και €387.000, αντίστοιχα. Με αυτά τα έργα θα μπορέσουν σύντομα να διοργανωθούν οι πρώτοι αγώνες.

Ο χώρος θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού με την υλοποίηση και του δεύτερου κύκλου εργασιών. Αυτός περιλαμβάνει τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για της ανάγκες της διοίκησης και των αγωνιστικών εκδηλώσεων, πρόσθετες κερκίδες και εκθεσιακό κέντρο με εστιατόρια και καταστήματα που θα πουλάνε τοπικά προϊόντα. Το κόστος των παραπάνω εκτιμάται ότι θα φτάσει το €1,35 εκατ.

Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα φαντάζει ουτοπική τέτοιες εποχές. Όμως, όπως φαίνεται από τις ξένες επισκέψεις στις Σέρρες και από την κάθοδο των Ρώσων στο Τυμπάκι τον περασμένο Νοέμβριο, πάντα υπάρχουν φίλοι του αυτοκινήτου από το εξωτερικό που μπορούν να εκτιμήσουν το καλό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας όλο τον χρόνο. Και με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας να απέχει μόλις 7,5 km από την Τρίοδο και την ξενοδοχειακή υποδομή της Μεσσηνίας δεδομένη, ίσως να μην πάει χαμένη μια πίστα εκεί.

Δείτε που ακριβώς βρίσκεται το αεροδρόμιο της Τριόδου στη Μεσσηνία:

View Larger Map

[Πηγές: Θάρρος News, Δήμος Μεσσήνης]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube