Λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη πρωτοποριακό πρόγραμμα για ένα δήμο που έχει ταυτίσει το όνομά του με την τεχνολογία.

Η πόλη των Τρικάλων έχει ταυτίσει το όνομά της με την τεχνολογία.

Εδώ και πολλά χρόνια (πολύ πριν ο Α. Σαμαράς προβεί σε εξαγγελίες...), οι κάτοικοι των Τρικάλων έχουν δωρεάν WiFi αλλά και μια σειρά εφαρμογών για υπηρεσίες του Δήμου μέσω κινητών τηλεφώνων. Τώρα, θα αποκτήσουν έναν ακόμη λόγο να υπερηφανεύονται πως κατοικούν στην πιο high tech ελληνική πόλη.

Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορεί κατά μήκος των οδών Καραϊσκάκη, 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, σε μια διαδρομή μήκους 1.200 μέτρων, ένα μικρό λεωφορείο χωρίς οδηγό. Το λεωφορείο αυτό θα είναι ηλεκτρικό, προκειμένου να μη ρυπαίνει και να μην κάνει θόρυβο, ενώ θα έχει συνολικά 6 στάσεις.

Συνολικά τα αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό θα δοκιμαστούν πιλοτικά σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις, με τα Τρίκαλα να είναι η πρώτη από αυτές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις 12 ευρωπαϊκές πόλεις που δήλωσαν υποψηφιότητα για την εφαρμογή του προγράμματος CityMobil2, το οποίο χρηματοδοτείται από το 7ο πρόγραμμα πλαίσιο της Ε.Ε. για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, τα Τρίκαλα ήταν αυτή που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube