ΚΤΕΟ: Πρόστιμα έως 400 ευρώ αν δεν έχετε περάσει τεχνικό έλεγχο

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα έως 400 ευρώ αν δεν έχετε περάσει τεχνικό έλεγχο

Ηλεκτρονική διασταύρωση του φακέλου του αυτοκινήτου με τα αρχεία των ΚΤΕΟ και από εκεί... στην αρμόδια ΔΟΥ

Ο αριθμός των αυτοκινήτων (και μοτοσικλετών) που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ είναι τεράστιος και βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.
 
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μελετάται η εφαρμογή ηλεκτρονικής διασταύρωσης του μητρώου κάθε αυτοκινήτου, με τα στοιχεία που κρατούν τα ΚΤΕΟ.
 
Έτσι, αν ο υπολογιστής δείξει πως έπρεπε να είχατε περάσει το όχημά σας από τεχνικό έλεγχο και δεν το έχετε κάνει ακόμη (κάτι που θα διαπιστώνεται από τα αρχεία που κρατούν πλέον τα ΚΤΕΟ), η παράβαση θα μεταβιβάζεται αυτόματα στην αρμόδια ΔΟΥ, η οποία και θα ταχυδρομεί το ειδοποιητήριο μαζί με το σχετικό πρόστιμο, το οποίο προβλέπεται να φτάνει μέχρι και τα 400 ευρώ.
 
Η σχετική εισήγηση έγινε από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και προβλέπει τη συμμετοχή και της εφορίας στο «κυνήγι» των ανέλεγκτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. 
 
Αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός δεκαημέρου, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλει το 1/8 του ποσού, δηλαδή 50 ευρώ. Εξυπακούεται πως ισχύουν και οι έλεγχοι και τα σχετικά πρόστιμα της Τροχαίας για τη συγκεκριμένη παράβαση.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube