ΗΠΑ: Τα ηλεκτρικά μοντέλα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων

ΗΠΑ: Τα ηλεκτρικά μοντέλα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων

Το μειωμένο ενδιαφέρον για χειροκίνητα σασμάν συμπίπτει με την αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της J.D. Power, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην αμερικανική αγορά ξεπέρασαν τις πωλήσεις αυτοκινήτων με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το γεγονός αυτό παρατηρήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2019, μετά από μακρά περίοδο αυξητικής τάσης των πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων και τη σταδιακή εξασθένιση του ενδιαφέροντος για χειροκίνητα κιβώτια. Πιο συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά μοντέλα αφορούν το 1,9% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ αυτά που εξοπλίζονται με χειροκίνητο κιβώτιο αφορούν το 1,1%.

Tesla charging

Ο Tyson Jominy, αντιπρόεδρος της J.D. Power δήλωσε: «Τα χειροκίνητα κιβώτια βρίσκονται έχουν μείωση πωλήσεων εδώ και περίπου έναν αιώνα. Παρόλο που κανένα λογικό άτομο δεν πιστεύει πως η τάση αυτή θα αντιστραφεί, όμως ήταν ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε το ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα κατάφεραν να ξεπεράσουν την τεχνολογία του προηγούμενου αιώνα που πεθαίνει.» 

Σύμφωνα με τον ειδικό, ο λόγος που μειώθηκαν τόσο τα χειροκίνητα κιβώτια έχει να κάνει με την κατάργηση αρκετών προσιτών μικρομεσαίων sedan από την αγορά των ΗΠΑ. «Η συμβουλή μου σε όσους θέλουν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο για πάντα το οποίο θα εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων: κάντε τους λογαριασμούς σας και τρέξτε στην κοντινότερη αντιπροσωπεία. Δεν έχουν μείνει πολλά αυτοκίνητα έτσι ώστε να το καθυστερείτε.»

Πηγή: driving.ca

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube