Alfa Romeo Milano θα ονομάζεται τελικά το μικρό SUV των Ιταλών

Alfa Romeo Milano θα ονομάζεται τελικά το μικρό SUV των Ιταλών

Η Alfa Romeo Milano θα λανσαριστεί το 2024, αρχικά με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και αργότερα με ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης.

Alfa Romeo Milano

Το πρώτο μικρό SUV της Alfa Romeo θα ονομάζεται τελικά Milano, ως ένας φόρος τιμής στην πόλη όπου ιδρύθηκε η μάρκα το 1910.

Η Milano θα παρουσιαστεί στην ομώνυμη ιταλική πόλη τον Απρίλιο, ενώ οι παραδόσεις της αμιγώς ηλεκτρικής της έκδοσης θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2024, με μια τουλάχιστον mild-hybrid έκδοση βενζίνης να ακολουθεί λίγους μήνες αργότερα.

Το νέο μικρό SUV θα σημειώσει δυο σημαντικά ορόσημα με την έλευσή του: Θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα διατεθεί στην αγορά με το σήμα της Alfa Romeo και το τελευταίο αυτής, που θα προσφέρεται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Καθώς όπως έχει ήδη ανακοινώσει η μιλανέζικη φίρμα, από το 2027 η Alfa Romeo σκοπεύει να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Θυμίζουμε ότι το νέο SUV επρόκειτο αρχικά να ονομαστεί Brennero, ακολουθώντας την ονομασία από ιταλικά ορεινά περάσματα που χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα SUV της φίρμας.

Αναφερόμενος σε αυτές τις φήμες, ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σεβόμενος την ιστορία μας, το SUV δεν θα ονομαστεί Brennero, όπως διάβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σας είπα πριν από δύο χρόνια ότι δεν θα ονομαζόταν Brennero».

Το όνομα Milano -που χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά τη δεκαετία του 1980 για την έκδοση της 75 στην αμερικανική αγορά- επιλέχθηκε για να τονιστεί «η σύνδεση μεταξύ του αυτοκινήτου και των ριζών της Alfa Romeo», πρόσθεσε ο Imparato.

Alfa Romeo Milano

Η Milano βασίζεται στην πλατφόρμα eCMP2 και θα χρησιμοποιεί τα συστήματα κίνησης και τα μηχανικά μέρη του Jeep Avenger και του Fiat 600. Θα παράγεται επίσης στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, όπου γίνεται ήδη η συναρμολόγηση των δυο «αδελφών» μοντέλων.

Με μήκος γύρω στα 4,1 m και πλάτος 1,8 m, η νέα Alfa Romeo Milano θα τοποθετηθεί στην αγορά απέναντι σε μοντέλα όπως το Peugeot 2008 και το Volvo EX30.  

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αναμένεται να εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54 kWh, η οποία θα του εξασφαλίζει αυτονομία κοντά στα 400 km. Η ηλεκτρική Milano θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση.

H βενζινοκίνητή γκάμα της από την άλλη θα περιλαμβάνει εκτός απροόπτου τον τούρμπο 1,2 lt που κινεί και το Avenger με περισσότερα από 100 άλογα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube