Tokyo Motοr Show 2015: Νέο Subaru VIZIV Future concept [video]

Tokyo Motοr Show 2015: Νέο Subaru VIZIV Future concept [video]

Το τρίτο στη σειρά πρωτότυπο ήρθε ακόμη κοντύτερα σε ένα μοντέλο παραγωγής, θέτοντας ταυτόχρονα, κατά τη Subaru, την εξελικτική διαδικασία-πρότυπο για τα μελλοντικά μοντέλα της.

H Subaru παρουσίασε στο Tokyo το πρωτότυπο VIZIV Future, ένα crossover που συνοικεί στο στάντ της με τα Impreza 5-Door concept και STI S207.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι το τρίτο VIZIV (Vision for Innovation) Future concept που παρουσιάζει η Subaru, ύστερα από τα VIZIV και VIZIV 2 που είχαμε δει το 2013 και 2014 αντίστοιχα.

Αναλύοντας τα τρία πρωτότυπα, εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι το καθένα τους έρχεται όλο και κοντύτερα σε ένα μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα το δούμε στο κοντινό μέλλον. To VIZIV όμως δεν αντιπροσωπεύει απλώς ένα μοντέλο παραγωγής. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις της Subaru ότι δηλαδή «αντιπροσωπεύει ένα πρωτότυπο τύπου SUV που ενσωματώνει το μελλοντικό όραμα στην εξέλιξη του αυτοκινήτου», μπορούμε να αποκωδικοποιούμε στο εξής όποια πρωτότυπα παρουσιάζει και προς τα πού το πάει η εταιρεία.

Η τρίτη εκδοχή λοιπόν του VIZIV  κάνει χρήση των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει η εταιρεία in-house και αποτελούν μέρος του συστήματος EyeSight που εγγυάται τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, αλλά διαθέτει και λειτουργία αυτόματου παρκαρίσματος

Το VIZIV βασίζεται στην άρτι εξελιχθείσα αρχιτεκτονική Subaru Global Platform και κινείται μέσω ενός υβριδικού set-up που συνδυάζει έναν κινητήρα μπόξερ τούρμπο μικρού κυβισμού και ένα ηλεκτρομοτέρ που στέλνουν τη ροπή σε ένα αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-wheel Drive: Στη θέση του συμβατικού άξονα για τη μεταφορά της κίνησης στον πίσω άξονα, το VIZIV χρησιμοποιεί ένα απλό κινητήρα πίσω. Διάταξη που δεν επιβάλλει τούνελ μετάδοσης, με όποια ευεργετική επενέργεια έχει αυτή η επιλογή στους χώρους και στην άνεση της καμπίνας.

Η Subaru ούτε αυτή τη φορά τοποθέτησε χρονικά το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το VIZIV Future concept, αλλά εκτιμούμε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αργά μέσα στο 2016 και πάντως σίγουρα το 2017.

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube