Προς νέα γενιά περιστροφικών κινητήρων Mazda

Προς νέα γενιά περιστροφικών κινητήρων Mazda

Η Mazda επιβεβαίωσε ότι το νέο σπορ αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο θα χρησιμοποιεί ένα εντελώς νέο περιστροφικό κινητήρα

Ο νέος κινητήρας, που θα ονομάζεται SKYACTIV-R, επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης Kiyoshi Fujiwara την παραμονή του Τόκιο παράστασης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: αν και υπάρχει η αντίληψη πως οι περιστροφικοί κινητήρες wankel δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προφίλ, οι μηχανικοί της Mazda έφεραν τους περιστροφικούς κινητήρες στην αιχμή της τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέρος του DNA μας και πρέπει να συνεχιστεί και με τους μελλοντικούς μηχανικούς. Είναι συνώνυμο με τη Mazda. Κάποια στιγμή στο μέλλον ο περιστροφικός κινητήρας θα επιστρέψει και θα ονομάζεται SKYACTIV-R.
 
Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις από επίσημα χείλη, στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ο πρόεδρος της Mazda, Masamichi Kogai επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να έχει μια αφοσιωμένη ομάδα μηχανικών, επικεντρωμένη στην ανάπτυξη περιστροφικών κινητήρων. Επίσης υποστήριξε ότι υπάρχει «πολύς ενθουσιασμός» που θα φέρει το τεχνολογικό επίπεδο στα πρότυπα των αντίστοιχων εμβολοφόρων. Αυτό σημαίνει σημαντικές βελτιώσεις στις εκπομπές ρύπων, ειδικά με κρύο κινητήρα. Επίσης είναι θέμα η ροπή στις χαμηλές στροφές. Πάντως ο Kogai επανέλαβε ότι η Mazda δεν θα επιστρέψει στους wankel, παρά μόνο αν είναι απόλυτα ανταγωνιστικοί με τους «κλασικούς» κινητήρες.
 
Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουμε δει είναι μια υποφωτισμένη εικόνα teaser ενός coupe, καθώς και μια επιβεβαιωτική δήλωση ότι το μελλοντικό RX-9, αν θα λέγεται έτσι, "ενσαρκώνει πλήρως την κληρονομιά της Mazda". Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας πως οι σχεδιαστές προσπάθησαν να συμπυκνώσουν την ιστορία των σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας στο μέγιστο βαθμό σε αυτό το πρωτότυπο, υπογραμμίζοντας πως η πρώτη προτεραιότητα στη Mazda είναι η χαρά της οδήγησης.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube