node/36400

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα έχει «πράσινο» χαρακτήρα

Μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά θα είναι η φετινή Έκθεση  - Ποιες εταιρείες θα απουσιάζουν.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα φιλοξενήσει αυτοκίνητα που υποστηρίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την ηλεκτροκίνηση, δήλωσαν τη Δευτέρα οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις από ακτιβιστές που έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις κατά της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα για το λόγο αυτό, έχουν ληφθεί και αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

 «Θα συμβάλουμε στην προστασία του κλίματος και θα επενδύσουμε μαζικά στη βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε ο Bernhard Mattes, πρόεδρος των αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας (VDA).

Η VDA έχει προσκαλέσει τους ακτιβιστές να συμμετάσχουν σε δημόσιες συζητήσεις πριν και μετά την Έκθεση, είπε ο Mattes, την ώρα που στη διάρκεια σύσκεψης των διοργανωτών με την αστυνομία και της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, οι ακτιβιστές είχαν αναρτήσει ένα πανό που έγραφε πως « τα αυτοκίνητα έχουν ξεπεραστεί».

«Επιθυμούμε να δώσουμε έξυπνες απαντήσεις στα πιο επείγοντα και καυτά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο Mattes, εξηγώντας ότι ο μειούμενος αριθμός εκθετών δεν ήταν πλέον κριτήριο επιτυχίας για την IAA, καθώς αυτή είναι πλέον καθιερωμένη στη συνείδηση της αυτοκίνησης.

Η VDA ανέφερε ότι ο εκθεσιακός χώρος είχε περικοπεί από περίπου 200.000 τετραγωνικά μέτρα το 2017, σε περίπου 168.000 φέτος και οι μορφές είχαν αλλάξει για να συμπεριλάβουν περισσότερες διαδραστικές συζητήσεις.

Ο αριθμός των εκθετών έχει συρρικνωθεί σε περίπου 800 φέτος, από 994 το 2017. Εταιρείες όπως FΙΑΤ, Volvo, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Chevrolet, Cadillac και Aston Martin θα είναι απούσες και μόνο πέντε εκθεσιακές αίθουσες θα έχουν νέα αυτοκίνητα αντί για οκτώ. Ωστόσο, η έκθεση της Φρανκφούρτης θα παραμείνει βασικός χώρος για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αναδείξουν το προϊόν τους.

Η Volkswagen θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό της όχημα ID3, η Porsche το ηλεκτρικό σπορ Taycan και θα υπάρχει και το ηλεκτρικό φορτηγό της Mercedes-Benz.

 

node/39168

Κ.Μητσοτάκης: Όφελος έως €10.000 για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2030, ένα στα τρία οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα να είναι ηλεκτρικό.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Κ.Μητσοτάκης: Όφελος έως €10.000 για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο για τη Μετάβαση στην Ηλεκτροκίνηση. Από την Τεχνόπολη και με φόντο το ελληνικής κατασκευής Enfield 8000, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μεταξύ άλλων τα οικονομικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων:

«Επιδοτούμε σε πρώτη φάση με 100 εκατομμύρια ευρώ και για 18 μήνες την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου. Υπολογίζεται ότι έτσι θα καλυφθεί το 25% του κόστους για περίπου 14.000 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το όφελος ανά μονάδα, αν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ. Κάτι που θα κάνει τη ηλεκτροκίνηση, τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά  στο μέσο εισόδημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεύθερα παντού και για δύο χρόνια θα απαλλάσσονται από τέλη στάθμευσης. Επιπλέον, θα εξαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα οι δαπάνες για την φόρτισή τους. Για τις εταιρείες, από τα έσοδα θα εκπίπτει το 50% (70% στα νησιά) του κόστους αγοράς ή μίσθωσης ενός τέτοιου αυτοκινήτου, αυξάνεται ο συντελεστής απόσβεσης παγίων σε όσες επιχειρήσεις χρησιμοποοιούν ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα, ενώ οι ίδιες απαλλαγές θα ισχύουν και για τα έξοδα εγκατάστασης των εταιρικών σημείων φόρτισης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2030, ένα στα τρία οχήματα να είναι ηλεκτρικό, παρότι σήμερα το ποσοστό ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 3%. Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρουσίαση του σχεδίου στο παρακάτω βίντεο:

 

node/39163

Η Kosmocar φέρνει τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα μέσα από την Kosmoride

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales, μέσα από ένα εκτενές δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. 

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Η Kosmocar φέρνει τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα μέσα από την Kosmoride

Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Skoda και Ducati, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να μπει στο χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση της νέας της αυτής δραστηριότητας, της εισαγωγής και διάθεσης e-Bikes (ηλεκτρικών ποδηλάτων) στην ελληνική αγορά, υπό τον διακριτικό τίτλο Kosmoride.

Η Kosmoride παρείχε ηλεκτρικά ποδήλατα στη συμβολική ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Δεκάδες Δήμαρχοι από την Αττική και όλη την Ελλάδα, ποδηλάτισαν με e-Bikes της Kosmoride από την Πλατεία Κοτζιά μέχρι τον Εθνικό Κήπο, διασχίζοντας το κέντρο της Αθήνας. Στο πνεύμα της ημέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο μεγάλων ποδηλατόδρομων στην Αθήνα, στο άμεσο μέλλον.

podil

Ευχή όλων, όπως εκφράστηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, να αποκτήσουν οι πόλεις πιο ανθρώπινο πρόσωπο και να υπάρξει περισσότερος διαθέσιμος χώρος για τους πολίτες, οι οποίοι θα απολαμβάνουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο της νέας δραστηριότητας στα e-Bikes, η Kosmoride θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales, μέσα από ένα εκτενές δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Έχει ήδη συνάψει τις σχετικές συμφωνίες και θα εκπροσωπεί στα καταστήματά της, μερικές από τις κορυφαίες μάρκες e-Bikes στον κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι ανάμεσα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση θα περιλαμβάνονται και κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων. 

[Πηγή: Δελτίο Τύπου Kosmocar]