Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα έχει «πράσινο» χαρακτήρα

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα έχει «πράσινο» χαρακτήρα

Μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά θα είναι η φετινή Έκθεση  - Ποιες εταιρείες θα απουσιάζουν.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα φιλοξενήσει αυτοκίνητα που υποστηρίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την ηλεκτροκίνηση, δήλωσαν τη Δευτέρα οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις από ακτιβιστές που έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις κατά της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα για το λόγο αυτό, έχουν ληφθεί και αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

 «Θα συμβάλουμε στην προστασία του κλίματος και θα επενδύσουμε μαζικά στη βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε ο Bernhard Mattes, πρόεδρος των αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας (VDA).

Η VDA έχει προσκαλέσει τους ακτιβιστές να συμμετάσχουν σε δημόσιες συζητήσεις πριν και μετά την Έκθεση, είπε ο Mattes, την ώρα που στη διάρκεια σύσκεψης των διοργανωτών με την αστυνομία και της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, οι ακτιβιστές είχαν αναρτήσει ένα πανό που έγραφε πως « τα αυτοκίνητα έχουν ξεπεραστεί».

«Επιθυμούμε να δώσουμε έξυπνες απαντήσεις στα πιο επείγοντα και καυτά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο Mattes, εξηγώντας ότι ο μειούμενος αριθμός εκθετών δεν ήταν πλέον κριτήριο επιτυχίας για την IAA, καθώς αυτή είναι πλέον καθιερωμένη στη συνείδηση της αυτοκίνησης.

Η VDA ανέφερε ότι ο εκθεσιακός χώρος είχε περικοπεί από περίπου 200.000 τετραγωνικά μέτρα το 2017, σε περίπου 168.000 φέτος και οι μορφές είχαν αλλάξει για να συμπεριλάβουν περισσότερες διαδραστικές συζητήσεις.

Ο αριθμός των εκθετών έχει συρρικνωθεί σε περίπου 800 φέτος, από 994 το 2017. Εταιρείες όπως FΙΑΤ, Volvo, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Chevrolet, Cadillac και Aston Martin θα είναι απούσες και μόνο πέντε εκθεσιακές αίθουσες θα έχουν νέα αυτοκίνητα αντί για οκτώ. Ωστόσο, η έκθεση της Φρανκφούρτης θα παραμείνει βασικός χώρος για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αναδείξουν το προϊόν τους.

Η Volkswagen θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό της όχημα ID3, η Porsche το ηλεκτρικό σπορ Taycan και θα υπάρχει και το ηλεκτρικό φορτηγό της Mercedes-Benz.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube