Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το φόβο ακτιβιστών

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το φόβο ακτιβιστών

Αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους της έκθεσης - Τι φοβούνται οι διοργανωτές.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές στη Φρανκφούρτη ενόψει της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου που ανοίγει τις πύλες της στις 12 Σεπτεμβρίου. Και αυτό διότι φοβούνται συντονισμένες επιθέσεις από ακτιβιστές, οι οποίοι μάλιστα τις τελευταίες ημέρες καλούν το κοινό να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αυτοκίνησης.

Οι τοπικές αρχές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον αλλά και τις έρευνές τους ειδικά σε μια ομάδα που ακούει στο όνομα “Rocks in the Gearbox” και η οποία φέρεται να έχει διαπράξει σειρά βανδαλισμών σε περισσότερα από 40 πολυτελή αυτοκίνητα σε εκθέσεις της περιοχής του Kronberg, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης. Η ομάδα “Rocks in the Gearbox” σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως “σε δύο εβδομάδες στη Φρανκφούρτη θα ξεκινήσει για άλλη μια φορά ένα σόου προπαγάνδας από το ξεπερασμένο σύστημα μεταφορών που καταστρέφει το κλίμα”. 

Να θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο ακτιβιστές κατέλαβαν σιδηροδρομικές γραμμές για να εμποδίσουν μεταφορά εξαρτημάτων στο εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg.

Από την πλευρά τους οι κατασκευαστές της Γερμανίας στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα πιο ειρηνικό κλίμα κάλεσαν στα εγκαίνια της έκθεσης την Greenpeace και την Deutsche Umwelthilfe, να πάρουν μέρος σε μια ανοικτή συζήτηση με θέμα την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη κινητικότητα. 

Τέλος, οι οργανωτές της έκθεσης ανακοίνωσαν πως οι έλεγχοι στις εισόδους θα είναι πιο αυστηροί από κάθε άλλη χρονιά με δεδομένους τους φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν ακτιβιστικές ενέργειες και ταραχές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube