node/16677

NAIAS 2016: Πρωτότυπο μεγάλο SUV από την Kia

H Kia έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία-teaser ενός μεγάλου SUV που θα αποκαλύψει στο North American International Auto Show, στο Detroit, την άλλη εβδομάδα.

Στις 11 Ιανουαρίου, οπότε και ανοίγει τις πύλες του το μεγάλο αμερικανικό σαλόνι, στη Μέκκα του αυτοκινήτου, στο Detroit, η Kia θα παρουσιάσει ένα μεγάλο SUV, κατηγορία εξαιρετικά δημοφιλής στη Β. Αμερική.

Η κορεατική εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, αλλά εκείνο που μπορούμε να δούμε από τη φωτογραφία-teaser είναι τα μυώδη φουσκωμένα φτερά, τα κάθετα πίσω φανάρια και οι 5κτινες ζάντες του. Βέβαια, την πρώτη εντύπωση κλέβει η εντυπωσιακή μεταλλική απόχρωση του αμαξώματος.

Μια πιο προσεχτική παρατήρηση αποκαλύπτει τους αεραγωγούς στα εμπρός φτερά, το μεταλλικό πλαίσιο στα παράθυρα, το αεροδυναμικό χείλος εκφυγής, ψηλά στην πέμπτη πόρτα, τις ράγες οροφής και τις περίεργες λαβές των θυρών. Αυτές οι τελευταίες, εάν δεν ανήκουν σε ένα «σφραγισμένο» πρωτότυπο χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στην καμπίνα, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα SUV με suicide doors. Εφαρμογή που δεν θυμόμαστε να έχουμε δει σε άλλο SUV.

Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε από το γραφείο σχεδιασμού της Kia στην California και όπως δήλωσε η εταιρεία το αυτοκίνητο υπακούει σε «μια σχεδιαστική γλώσσα και κινείται προς μια νέα κατεύθυνση». Η κορεατική εταιρεία υπόσχεται επίσης ότι θα διαθέτει «προηγμένη τεχνολογία εν αφθονία», περιλαμβανομένης τέτοιας που θα αφορά την «υγεία και την ευεξία».

Πληροφορίες για πιο τεχνικά θέματα ή για το μοτέρ ή την γκάμα του που θα κινεί το νέο μεγάλο SUV της Kia, δεν έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, δηλώνοντας όμως ότι στο προσεχές μέλλον το μοντέλο θα μπορούσε να μπει σε παραγωγή. Κάτι πολύ πιθανό, καθώς η γκάμα της Kia χρειάζεται την προσθήκη ενός τέτοιου αυτοκινήτου στην γκάμα της, ειδικά για τις αγορές της B. Αμερικής. Και δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα μοντέλο συγγενούς πλατφόρμας και μηχανικών μερών, με το επιβεβαιωμένο και επισήμως μελλοντικό SUV της Genesis, της φίρμας πολυτελείας που δημιούργησε πρόσφατα η Hyundai.

[Πηγή Κia Motors]

TAGS
node/39356

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Ο κορονοϊός και τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Οι διοργανωτές του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν επίσημα ότι ακυρώνεται και η διοργάνωση του 2021 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 1 έως 14 Μαρτίου του 2021.

Οι διοργανωτές οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση μετά από έρευνα ανάμεσα στους εκθέτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην Εκθεση. Καθώς ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί από τον κορονοϊό, η συμμετοχή στις Εκθέσεις φαίνεται να μην είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των κατασκευαστών. Επιπλέον με την πανδημία να μην έχει εκλείψει, φαίνεται ότι οι 600.000 περίπου επισκέπτες και οι 10.000 εκθέτες και δημοσιογράφοι που προσελκύει η Εκθεση, δεν είναι και ό,τι καλύτερο από πλευράς υγειονομικής.  

Να θυμίσουμε πως οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι η ακύρωση της διοργάνωσης του 2020 είχε προκαλέσει ζημιά της τάξης των 11 εκατ. ελβετικών φράγκων. Το καντόνι της Γενεύης είχε προθυμοποιηθεί να δανείσει τους διοργανωτές με 16,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, αλλά οι όροι του δανεισμού κρίθηκαν από τους δανειζόμενους ασύμφοροι και δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τώρα, δημοσιεύματα θέλουν τους διοργανωτές να προσπαθούν να πωλήσουν την εκδήλωση στην Palexpo SA, την εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την έκθεση. 

node/39094

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Οι διοργανωτές απέρριψαν τους όρους οικονομικής ενίσχυσης από το Καντόνι της Γενεύης. 

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. 
Σαν αποτέλεσμα οι διοργανωτές υπάστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά και όπως οι ίδιοι δηλώνουν επισήμως, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς η ζημιά εκτιμάται στα $ 11,3 εκατ. 

Ο OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) πρότεινε να λάβουν οι διοργανωτές οικονομική στήριξη από το Καντόνι της Γενεύης, το οποίο έσπευσε να εγκρίνει ένα ποσό επιχορήγησης της τάξης των $17,3 εκατ. 
Όμως, οι διοργανωτές της Εκθεσης έσπευσαν να απορρίψουν την επιχορήγηση καθώς οι όροι που θέτει το Καντόνι είναι αντίθετοι με το κατασταστικό τους. Ο βασικότερος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης είναι ότι το Σαλόνι της Γενεύης έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί το 2021, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές δεν μπορούν να εγγυηθούν, καθώς το θέμα είναι αν θα υπάρχουν εκθέτες πρόθυμοι να συμματάσχουν. 
Οι τελευταίοι προσανατολίζονται σε μια Έκθεση που θα γίνει στη Γενεύη το 2022, καθώς ακυρώθηκε και το Σαλόνι της Νέας Υόρκης που αρχικά είχε μετατεθεί για τον Αύγουστο. 

Στο μεταξύ, φαίνεται ότη η πανδημία δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα: Οι online παρουσιάσεις νέων μοντέλων φαίνεται να δουλεύουν πολύ καλά και κυρίως να εξοικονομούν μπόλικο χρήμα στα ταμεία των ήδη χειμαζόμενων από την πανδημία κατασκευαστών. Το ερώτημα είναι αν φτάσαμε στο τέλος των Εκθέσεων ή αν έχουμε να κάνουμε με μια προσωρινή κατάσταση.