LA Auto Show: Νέα Cadillac XT5

LA Auto Show: Νέα Cadillac XT5

Η απάντηση της Cadillac στο Audi Q5 θα διατεθεί στις ΗΠΑ την άνοιξη και μπορεί να έρθει και στην Ευρώπη.

Η Cadillac XT5, αντίπαλος των Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLC και Lexus NX, αποκαλύφθηκε λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles.

H παραγωγή της ΧΤ5 θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ και την Κίνα την ερχόμενη άνοιξη. Πρόκειται για το πρώτο από μια νέα γενιά crossover μοντέλων της Cadillac που θα έχουν την ονομασία XT”. Η νέα ΧΤ5 αντικαθιστά την SRX στην γκάμα της φίρμας.

Η Cadillac λέει ότι η ΧΤ5 βασίζεται σε μια εντελώς καινούργια πλατφόρμα και είναι πάνω από 126 kg ελαφρύτερη από την SRX. Στις ΗΠΑ, το νέο crossover θα έχει τον ίδιο βενζινοκινητήρα V6 των 3,6 λίτρων και 310 ίππων που ήδη κινεί τα μοντέλα ATS, CTS και CT6 της εταιρείας. Στην Κίνα, το μοντέλο θα πωλείται με έναν 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο βενζίνης. Το στάνταρ κιβώτιο είναι ένα αυτόματο 8 σχέσεων.

Αν και κανονικά η ΧΤ5 είναι προσθιοκίνητη, προσφέρεται ως έξτρα ένα σύστημα τετρακίνησης «διπλού συμπλέκτη». Το εσωτερικό της ΧΤ5 έχει παρόμοια σχεδίαση με εκείνο της κορυφαίας CT6.

O επικεφαλής της Cadillac, Johan de Nysschen, δήλωσε ότι η ΧΤ5 είναι «το πρώτο από τέσσερα νέα crossovers της Cadillac» και «τοποθετείται στην πιο δημοφιλή κατηγορία της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων».

Περιγράφοντας το νέο μοντέλο ως «ζωτικό για τη συντελούμενη ανάπτυξη», ο de Nysschen πρόσθεσε: «Εξελίξαμε την ΧΤ5 από μέσα προς τα έξω ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερο χώρο, περισσότερη τεχνολογία, περισσότερη πολυτέλεια και περισσότερη αποδοτικότητα».

Αν και μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί ότι η ΧΤ5 θα πωλείται μόνο στις ΗΠΑ, η νέα Cadillac θα μπορούσε να εξαχθεί και στην Ευρώπη στο κοντινό μέλλον, καθώς ο πρόεδρος της General Motors, Dan Ammann, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Cadillac σχεδιάζει μια επίθεση μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη, «με ντίζελ μοντέλα στο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube