LA Auto Show 2015: Πρεμιέρα για την «αμερικανική» Alfa Romeo Giulia [video]

LA Auto Show 2015: Πρεμιέρα για την «αμερικανική» Alfa Romeo Giulia [video]

H Fiat Chrysler Automobiles (FCA) έκανε την πρεμιέρα της Alfa Romeo Giulia αμερικανικών προδιαγραφών στο Los Angeles Auto Show 2015, στην California.

Όπως και στο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο, η Alfa Romeo παρουσίασε μόνο την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio, αρκούμενη στο να επιβεβαιώσει ότι η γκάμα των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει και αυτή μικρότερο μοντέλο. τα στοιχεία που ακολουθούν είναι από τις μπροσούρες που διένειμε η Alfa στο LA Auto Show 2015.

Η μικρή Giulia θα κινείται από τον άρτι εξελιγμένο 4κύλινδρο δίλιτρο κινητήρα τούρμπο που αποδίδει μέγιστη ισχύ 280 PS. O εξ ολοκλήρου αλουμινένιος MultiAir2 διαθέτει υπερτροφοδότηση twin-scroll, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στάνταρ στους πίσω τροχούς και προαιρετικά στους τέσσερις.

Όσον αφορά την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio, κάτω από το καπό κρύβει ένα 2,9λιτρο V6 που αποδίδει 513 PS και 61,2 kgm που περνούν στο δρόμο μέσω ενός 6αριού χειροκίνητου κιβωτίου με κοντές διαδρομές. Η τεράστια αυτή ισχύς, αλλά και ειδική ισχύς (177 PS/lt), καθιστά την κορυφαία ικανή να γράψει 3,9” στα 0-100 km/h και να πιάνει στην ευθεία τα 307 km/h. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά προφανώς η Alfa Romeo δεν θα διαθέσει στις ΗΠΑ την πλήρη γκάμα της Giulia, τουλάχιστον όπως αυτή διέρρευσε εχθές στο web.

H Alfa Romeo επανήλθε στο προ ημερών δελτίου Τύπου της σχετικά με τον χρόνο των 7’ 39” που πέτυχε στο γύρο του Nürburgring, υπογραμμίζοντας ότι η Giulia διαθέτει σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες με 50:50 και την καλύτερη αναλογία kg/PS στην κατηγορία της με 3,2.

Η Giulia Quadrifoglio πατά στάνταρ σε σφυρήλατες 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος με λάστιχα Pirelli P Zero Corsa υψηλών επιδόσεων 245/35 ZR19 εμπρός και 285/30 ZR19. Με επιπλέον κόστος, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παραγγείλει κάρμπον κεραμικά φρένα που, όπως διατείνεται η Alfa Romeo, σταματά το αυτοκίνητο από τα 100 km/h σε 31 m. Το μοτέρ V6 με καταγωγή Ferrari διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων που θεωρείται ότι μειώνει την κατανάλωση κατά 15%.

Διαθέσιμη είτε πισωκίνητη είτε τετρακίνητη, η νέα Giulia Quadrifoglio θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα «αποβιβαστεί» στης ΗΠΑ και στην αμερικανική αγορά στο τέλος του καλοκαιριού του 2016 με τιμή που η Alfa Romeo την τοποθετεί να ξεκινά γύρω από τα $70.000. Εκτιμώμενη ημερομηνία που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα της Giulia θα έχει τουλάχιστον 6μηνη καθυστέρηση και στην Ευρώπη, όπως υποστηρίζουν προμηθευτές της Alfa Romeo.

[Πηγή Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube