LA Auto Show 2015: Νέο Mazda CX-9 2017 [video]

LA Auto Show 2015: Νέο Mazda CX-9 2017 [video]

Η Mazda αποκάλυψε το νέο μεγάλο crossover της, το CX-9 στο Los Angeles Auto Show 2015.

Με στόχο να γίνει ένα από τα πιο γοητευτικά μεγάλα crossover της γοράς, το νέο Mazda CX-9 υπακούει στη στιλιστική γλώσσα KODO, υλοποιημένη με μια ευμεγέθη μάσκα, με επίσης φαρδιά γρίλια και στάνταρ φανάρια LED.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω, βλέπουμε τις ρευστές γραμμές, τα στρογγυλεμένα φτερά και τη δυναμική βασική γραμμή. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά αισθητικά στοιχεία του νέου CX-9 περιλαμβάνονται το χείλος εκφυγής ψηλά στην πέμπτη πόρτα, η δίμπουκη εξάτμιση και οι μεγάλες ζάντες των 18 ή 20 ιντσών.    

Το νέο Mazda CX-9 2017 είναι ελαφρά μικρότερο από τον προκάτοχό του, αλλά το μεταξόνιό του μεγάλωσε κατά 5,5 πόντους. Αλλαγή που προφανώς έχει ευεργετικές ιδιότητες στην καμπίνα, με περισσότερο χώρο ειδικά για τα πόδια των επιβατών, αλλά και στην ευκολία πρόσβασής τους στο σαλόνι.

Η καμπίνα με τις τρεις σειρές καθισμάτων χρησιμοποιεί υλικά πολύ καλής ποιότητας και εντύπωση προκαλεί η φαρδιά αλουμινένια φάσα που διακοσμεί το ταμπλό. Ανασχεδιασμένα είναι τα εμπρός καθίσματα, υπάρχει εσωτερικός φωτισμός περιβάλλοντος με LED και το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζεται από οθόνη αφής επτά ή οκτώ ιντσών.

Σύμφωνα με τη Mazda, σημαντική βελτίωση έχει επέλθει και στην ηχομόνωση του αυτοκινήτου με τη χρήση μονωτικών υλικών βάρους 24 kg, αλλά και τη χρήση πιο χοντρών κρυστάλλων.

Ανάμεσα στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουμε το ηχοσύστημα της Bose με τα 12 ηχεία, το δερμάτινο σαλόνι σε Nappa και σε πυρόξανθη απόχρωση και τις ξύλινες επενδύσεις από γνήσια ιαπωνική τριανταφυλλιά που προμηθεύει τη Mazda ένας κατασκευαστής μουσικών οργάνων. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν ακόμη να παραγγείλουν high-tech πίνακα οργάνων με 4,6άρα οθόνη TFT ανάμεσα στα στρογγυλά «μάτια» του ταχύμετρου και του στροφόμετρου.

Την κίνηση του νέου Mazda CX-9 έχει αναλάβει ένας νέος 2,5λιτρος 4κύλινδρος κινητήρας τούρμπο που αποδίδει μέγιστη ισχύ 230 PS και μέγιστη ροπή 42,8 kgm. Συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο σασμάν που μπορεί να στείλει τη ροπή στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό παραγωγής της Mazda, 50.000 CX-9 2017 αναμένεται να κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, ενώ εκτιμώμενος χρόνος άφιξης του αυτοκινήτου στην Ευρώπη να είναι την προσεχή άνοιξη.

[Πηγή Mazda]     

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube