node/15993

LA Auto Show 2015: Νέο Mazda CX-9 2017 [video]

Η Mazda αποκάλυψε το νέο μεγάλο crossover της, το CX-9 στο Los Angeles Auto Show 2015.

Με στόχο να γίνει ένα από τα πιο γοητευτικά μεγάλα crossover της γοράς, το νέο Mazda CX-9 υπακούει στη στιλιστική γλώσσα KODO, υλοποιημένη με μια ευμεγέθη μάσκα, με επίσης φαρδιά γρίλια και στάνταρ φανάρια LED.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω, βλέπουμε τις ρευστές γραμμές, τα στρογγυλεμένα φτερά και τη δυναμική βασική γραμμή. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά αισθητικά στοιχεία του νέου CX-9 περιλαμβάνονται το χείλος εκφυγής ψηλά στην πέμπτη πόρτα, η δίμπουκη εξάτμιση και οι μεγάλες ζάντες των 18 ή 20 ιντσών.    

Το νέο Mazda CX-9 2017 είναι ελαφρά μικρότερο από τον προκάτοχό του, αλλά το μεταξόνιό του μεγάλωσε κατά 5,5 πόντους. Αλλαγή που προφανώς έχει ευεργετικές ιδιότητες στην καμπίνα, με περισσότερο χώρο ειδικά για τα πόδια των επιβατών, αλλά και στην ευκολία πρόσβασής τους στο σαλόνι.

Η καμπίνα με τις τρεις σειρές καθισμάτων χρησιμοποιεί υλικά πολύ καλής ποιότητας και εντύπωση προκαλεί η φαρδιά αλουμινένια φάσα που διακοσμεί το ταμπλό. Ανασχεδιασμένα είναι τα εμπρός καθίσματα, υπάρχει εσωτερικός φωτισμός περιβάλλοντος με LED και το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζεται από οθόνη αφής επτά ή οκτώ ιντσών.

Σύμφωνα με τη Mazda, σημαντική βελτίωση έχει επέλθει και στην ηχομόνωση του αυτοκινήτου με τη χρήση μονωτικών υλικών βάρους 24 kg, αλλά και τη χρήση πιο χοντρών κρυστάλλων.

Ανάμεσα στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουμε το ηχοσύστημα της Bose με τα 12 ηχεία, το δερμάτινο σαλόνι σε Nappa και σε πυρόξανθη απόχρωση και τις ξύλινες επενδύσεις από γνήσια ιαπωνική τριανταφυλλιά που προμηθεύει τη Mazda ένας κατασκευαστής μουσικών οργάνων. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν ακόμη να παραγγείλουν high-tech πίνακα οργάνων με 4,6άρα οθόνη TFT ανάμεσα στα στρογγυλά «μάτια» του ταχύμετρου και του στροφόμετρου.

Την κίνηση του νέου Mazda CX-9 έχει αναλάβει ένας νέος 2,5λιτρος 4κύλινδρος κινητήρας τούρμπο που αποδίδει μέγιστη ισχύ 230 PS και μέγιστη ροπή 42,8 kgm. Συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο σασμάν που μπορεί να στείλει τη ροπή στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό παραγωγής της Mazda, 50.000 CX-9 2017 αναμένεται να κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, ενώ εκτιμώμενος χρόνος άφιξης του αυτοκινήτου στην Ευρώπη να είναι την προσεχή άνοιξη.

[Πηγή Mazda]     

TAGS
node/39356

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Ο κορονοϊός και τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Οι διοργανωτές του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν επίσημα ότι ακυρώνεται και η διοργάνωση του 2021 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 1 έως 14 Μαρτίου του 2021.

Οι διοργανωτές οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση μετά από έρευνα ανάμεσα στους εκθέτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην Εκθεση. Καθώς ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί από τον κορονοϊό, η συμμετοχή στις Εκθέσεις φαίνεται να μην είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των κατασκευαστών. Επιπλέον με την πανδημία να μην έχει εκλείψει, φαίνεται ότι οι 600.000 περίπου επισκέπτες και οι 10.000 εκθέτες και δημοσιογράφοι που προσελκύει η Εκθεση, δεν είναι και ό,τι καλύτερο από πλευράς υγειονομικής.  

Να θυμίσουμε πως οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι η ακύρωση της διοργάνωσης του 2020 είχε προκαλέσει ζημιά της τάξης των 11 εκατ. ελβετικών φράγκων. Το καντόνι της Γενεύης είχε προθυμοποιηθεί να δανείσει τους διοργανωτές με 16,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, αλλά οι όροι του δανεισμού κρίθηκαν από τους δανειζόμενους ασύμφοροι και δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τώρα, δημοσιεύματα θέλουν τους διοργανωτές να προσπαθούν να πωλήσουν την εκδήλωση στην Palexpo SA, την εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την έκθεση. 

node/39094

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Οι διοργανωτές απέρριψαν τους όρους οικονομικής ενίσχυσης από το Καντόνι της Γενεύης. 

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. 
Σαν αποτέλεσμα οι διοργανωτές υπάστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά και όπως οι ίδιοι δηλώνουν επισήμως, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς η ζημιά εκτιμάται στα $ 11,3 εκατ. 

Ο OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) πρότεινε να λάβουν οι διοργανωτές οικονομική στήριξη από το Καντόνι της Γενεύης, το οποίο έσπευσε να εγκρίνει ένα ποσό επιχορήγησης της τάξης των $17,3 εκατ. 
Όμως, οι διοργανωτές της Εκθεσης έσπευσαν να απορρίψουν την επιχορήγηση καθώς οι όροι που θέτει το Καντόνι είναι αντίθετοι με το κατασταστικό τους. Ο βασικότερος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης είναι ότι το Σαλόνι της Γενεύης έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί το 2021, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές δεν μπορούν να εγγυηθούν, καθώς το θέμα είναι αν θα υπάρχουν εκθέτες πρόθυμοι να συμματάσχουν. 
Οι τελευταίοι προσανατολίζονται σε μια Έκθεση που θα γίνει στη Γενεύη το 2022, καθώς ακυρώθηκε και το Σαλόνι της Νέας Υόρκης που αρχικά είχε μετατεθεί για τον Αύγουστο. 

Στο μεταξύ, φαίνεται ότη η πανδημία δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα: Οι online παρουσιάσεις νέων μοντέλων φαίνεται να δουλεύουν πολύ καλά και κυρίως να εξοικονομούν μπόλικο χρήμα στα ταμεία των ήδη χειμαζόμενων από την πανδημία κατασκευαστών. Το ερώτημα είναι αν φτάσαμε στο τέλος των Εκθέσεων ή αν έχουμε να κάνουμε με μια προσωρινή κατάσταση.