Διπλό αγωνιστικό λανσάρισμα για την Alpine Motorsports

Διπλό αγωνιστικό λανσάρισμα για την Alpine Motorsports

Η Alpine Motorsports ξεκίνησε τη σεζόν του 2024 με ένα διπλό λανσάρισμα, παρουσιάζοντας τις επίσημες συμμετοχές της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 και το πρωτάθλημα αντοχής.

Alpine Motosports

Η Alpine Motorsports παρουσίασε, στο εργοστάσιό της στο Enstone της Βρετανίας, τις επίσημες συμμετοχές της για το 2024 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA.

Σε ό,τι αφορά στην Formula 1, η ομάδα BWT Alpine F1 προετοιμάζεται για μία ακόμα συμμετοχή της στον θεσμό με τους Esteban Ocon και Pierre Gasly, στο τιμόνι του εντελώς ανανεωμένου μονοθεσίου A524, με αιχμή του δόρατος την επιθετική σχεδιαστική φιλοσοφία προσανατολισμένη στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του, για τις επόμενες δύο σεζόν.

H Alpine Motorsports πέρα από την Formula 1 θα συμμετάσχει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA.

Alpine Motorsport

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που οι δύο οδηγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους αποτελώντας ένα αποκλειστικά γαλλικό δίδυμο οδηγών, με ένα επίσης γαλλικό μονοθέσιο. Τους δύο πιλότους θα πλαισιώσει, για τη σεζόν 2024, ο Jack Doohan, ο οποίος θα συνεργαστεί ξανά με την ομάδα, ως αναπληρωματικός οδηγός.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), η Alpine ξεκινά την πρώτη της σεζόν ως εργοστασιακή ομάδα στην κατηγορία Hypercar, λαμβάνοντας μέρος με δύο αυτοκίνητα A424, έχοντας πλέον εντάξει στο δυναμικό των οδηγών της και τον Mick Schumacher. Ο Γερμανός οδηγός πρόκειται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA. Ο Mick θα οδηγήσει το αυτοκίνητο με το νούμερο #36 μαζί με τους έμπειρους οδηγούς, Nicolas Lapierre και Matthieu Vaxiviere. Στο τιμόνι του #35 θα βρεθούν οι Ferdinand Habsburg και Paul-Loup Chatin, μαζί με το νεαρό ταλαντούχο Charles Milesi, που αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν με την ομάδα.

Τα χρώματα των A524 και A424 είναι μοντέρνα, εμπνευσμένα σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία της Alpine με τον σύγχρονο καλλιτέχνη Felipe Pantone. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί, ενώ τονίζεται από τα έντονα μοτίβα του μπλε της Alpine, σε μία μοναδική και εντυπωσιακή σχεδίαση που συμβάλλει στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Alpine Motorsports.

Alpine Motorsport

Η BWT βρίσκεται στον τρίτο χρόνο συνεργασίας της με την ομάδα της Formula 1, η οποία χαρακτηρίζεται από το γνωστό πλέον ροζ χρώμα, που ξεχωρίζει στο αμάξωμα της A524. Για οκτώ αγώνες αυτή τη σεζόν, το χρώμα που θα κυριαρχεί θα είναι το ροζ, με στόχο να τονιστεί ακόμα περισσότερο η δυναμική συνεργασία της Alpine με την καινοτόμο εταιρεία, που εδρεύει στο Mondsee και επικεντρώνεται στη παγκόσμια μείωση του πλαστικού μιας χρήσης.

Παράλληλα με την BWT, η Alpine F1 Team καλωσορίζει στο λανσάρισμα των αγωνιστικών της συμμετοχών, τη δυνατή ομάδα των συνεργατών της, μεταξύ των οποίων η bp, η Castrol και η Renault E-Tech, αλλά και το νέο συνεργάτη χρονομέτρησης για το 2024, την H.Moser & Cie που εμφανίζεται και στην A424, αλλά και το συνεργάτη στον τομέα των λιπαντικών, την Elf.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube