Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του ανανεωμένου Model Y

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του ανανεωμένου Model Y

Για πρώτη φορά βλέπουμε κατασκοπευτική φωτογραφία από το facelift του Model Y κι επιβεβαιώνει αυτά που περιμέναμε.

Model Y

Το Tesla Model Y ήταν πέρσι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο παγκοσμίως, ανεξαρτήτως καυσίμου, ένα επίτευγμα που πρώτη φορά κατάφερε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αλλά πλέον χρειάζεται επειγόντως ένα facelift.

Καθώς οι αγοραστές έχουν δει τι αλλαγές και πόσο βελτιωμένο ήταν το facelift του Model 3, φαίνονται απρόθυμοι να πατήσουν το κουμπί της παραγγελίας για το υπάρχον Model Y. Περιμένουν διακαώς την ανανεωμένη έκδοσή του, το επονομαζόμενο «Juniper». Κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και στις πωλήσεις, όπου το δημοφιλές crossover κατρακυλά στη 18η θέση των πωλήσεων.

Το facelift του Model Y ετοιμάζεται, αλλά δεν το περιμένουμε εντός του 2024

Model Y

Μέχρι τώρα, είχαμε μόνο ψηφιακές αποδόσεις, αλλά πλέον υπάρχει και κάτι πιο χειροπιαστό: Μια κατασκοπευτική φωτογραφία από την Pasadena της Καλιφόρνιας, όπου το Juniper εμφανίζεται με καμουφλάζ στο εμπρός και στο πίσω μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι πωλήσεις πέφτουν, στοπ στην παραγωγή του Tesla Model Y

Κάτι που περιορίζει την ικανότητά μας να εντοπίσουμε τις οπτικές αλλαγές που έγιναν στο πιο δημοφιλές EV στον κόσμο. Ωστόσο, φαίνεται ότι το μπροστινό μέρος έχει υποστεί παρόμοια σχεδιαστική ανανέωση με το νέο Model 3, που σημαίνει ότι έχει ελαφρώς χαμηλώσει σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ διαθέτει επίσης πιο μακρόστενα φωτιστικά σώματα.

Model Y

Δεδομένου ότι το υπάρχον Model Y είναι ουσιαστικά ένα Model 3 με ελαφρώς ψηλότερο αμάξωμα και πιο ευρύχωρη καμπίνα, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το ανεβασμένο μοντέλο θα έχει τουλάχιστον μερικές από τις ίδιες στυλιστικές αλλαγές με το σεντάν «αδερφάκι» του. Εκτός από τα νέα φωτιστικά σώματα, αναμένουμε ότι οι προφυλακτήρες θα επανασχεδιαστούν και θα προστεθούν νέα σχέδια ζαντών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρουά ματ, το Tesla Model Y αποκτά αυτονομία 600 km

Λογικά, κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στο εσωτερικό. Μάλλον θα αφαιρεθούν οι μοχλοδιακόπτες των φλας από την κολόνα του τιμονιού και θα μετατοπιστούν ως κουμπιά πάνω στο τιμόνι.

 

 

Όπως και να έχει, θα πρέπει να περιμένουμε κάμποσο ακόμα για το Juniper. Πριν από έναν μήνα, ο Elon Musk, το μεγάλο αφεντικό της Tesla, ανακοίνωσε ότι το ανανεωμένο Model Y δεν θα καταφτάσει εντός της χρονιάς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube