Chevrolet Camaro ’68 by Hot Wheels
node/38150

Chevrolet Camaro ’68 της Hot Wheels για €90.000+!

Οι special series δεν αφορούν μόνο τα πραγματικά αυτοκίνητα. Απόδειξη αυτή η μινιατούρα της Chevrolet Camaro του 1968, η αξία της οποίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπερβαίνει τις €90.000.

Ο έμπορος και φαν των diecast model cars, Joel Magee, νιώθει υπερήφανος εμφανίζοντας στο web το τελευταίο του εύρημα. Και δεν είναι άλλο από μια Chevrolet Camaro του 1968 από τη διάσημη σειρά Hot Wheels που παράγεται από την Mattel. Η τιμή της; Περισσότερα από 100.000 δολάρια ή το «ασήμαντο» ποσό των 92.000 ευρώ στην τρέχουσα ισοτιμία.

Γιατί τέτοια τιμή; Μόλις 16 αντίγραφα αυτής της μινιατούρας κατασκευάστηκαν την εποχή εκείνη. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το αμάξωμά της βάφτηκε λευκό, που υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρωτότυπο που φτιάχτηκε πριν από την άφιξη της τελικής έκδοσης στα καταστήματα. Η Mattel χρησιμοποίησε αυτό το χρώμα για να ελέγξει για τυχόν ελαττώματα που έπρεπε να διορθωθούν πριν από την εμπορική διάθεση της μινιατούρας.

Chevrolet Camaro ’68 by Hot Wheels, Joel Magee

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι το τρίτο σπανιότερο αυτοκίνητο στη σειρά Hot Wheels Redline που κυκλοφόρησε μεταξύ 1968 και 1977. Ένα αντικείμενο που θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους πολλοί λάτρεις του είδους. Τα κακά μαντάτα γι’ αυτούς; Ο Magee δεν σκοπεύει να το πουλήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Camaro 1966-69 [videos]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Yenko Camaro 1967-1969
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι μοιάζει μια συλλογή Hot Wheels αξίας $1 εκατ. [video]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hot Wheels: Το απόλυτο σιρκουί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πρώτο διαφημιστικό Hot Wheels στην Ιστορία [video]

Chevrolet Camaro ’68 by Hot Wheels

node/39183
Lego BMW Isetta

Ο «καπατζές» της BMW σε Lego;

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο που στήριξε την BMW μεταπολεμικά στα πόδια της επέλεξε αυτή τη φορά η Lego για να εξετάσει αν θα εμπλουτίσει την γκάμα της.

Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 | Γιάννης Κουτσουφλάκης Επικοινωνία

Ο «καπατζές» της BMW σε Lego;

Την BMW Isetta την έχουμε ακούσει ως «αυγό» για το σχήμα της, την έχουμε ακούσει ως «καπατζέ» για την πόρτα της. Και το πρώτο όχι χωρίς έρεισμα, καθώς το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε αρχικά για την Iso από τον μηχανικό Ermenegildo Petri και ήταν εμπνευσμένο από το «l’ œf à roulettes» (αυγό με καρούλια), μια σπουδή του Le Corbusier για τους δρόμους των μελλοντικών πόλεων.

Και παρόλο που η στρογγυλή φόρμα της θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος που δεν βολεύει για να δημιουργηθεί με τουβλάκια, η Lego το έθεσε σε διαβούλευση. Και το λέμε, διότι πολλοί έχουν την εντύπωση ότι δανέζικη εταιρεία μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια είτε σε μεγάλα μοντέλα Lego είτε μοντέλα με κυβικές φόρμες.

Lego BMW Isetta

Η απάντηση είναι λοιπόν «όχι», καθώς οι Δανοί επέλεξαν να «ρωτήσουν» αν θα δρομολογήσουν σε βιομηχανικό τιράζ την BMW Isetta που αναπαρήγαγε ένα φαν με την ελπίδα να τη δει να λανσάρεται εμπορικά από τη Lego.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο της μινιατούρας, η BMW Isetta σε Lego έχει μήκος 22 πόντους, πλάτος 13,2 και ύψος 12,8 πόντους. Αναλογίες που της επιτρέπουν να αποτελέσει μπιμπελό πάνω σε ένα γραφείο. Οι φαν του είδους θα πρέπει να συναρμολογήσουν 851 κομμάτια για να αποδώσουν το πλήρες σχήμα της. Η αντιγραφή είναι πιστότατη, με την πόρτα να περιλαμβάνει το τιμόνι καθώς και την κολόνα του, το χρώμα της είναι το κλασικό γαλάζιο της εποχής, ενώ μια σχάρα αποσκευών και μια καφέ βαλίτσα δίνουν ακόμα μια πραγματική διάσταση του αυτοκινήτου για την εποχή.

Lego BMW Isetta

Σχεδόν 1.950 χρήστες του web υποστηρίζουν μέχρι στιγμής το πρότζεκτ της BMW Isetta στη σελίδα Lego Ideas. Θα χρειαστούν επιπλέον 8.050 υποστηρικτές εντός 563 ημερών για να πάρει ο «καπατζές» του Μονάχου μια θέση στον επίσημο κατάλογο του κατασκευαστή. Ακόμη κάθεστε;

node/39114
LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37

Συνεργασία Lamborghini και Lego για αναδημιουργία της Sián FKP 37 [video]

Η Lego γνωρίζουμε ότι συχνά πυκνά «λανσάρει» αυτοκίνητα υψηλής κλάσης για μικρά και μεγάλα παιδιά. Αυτή τη φορά όμως καταπιάστηκε με τη σπάνια Lamborghini Sián δοσμένη με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Συνεργασία Lamborghini και Lego για αναδημιουργία της Sián FKP 37 [video]

Ύστερα από την Bugatti, αυτή είναι μια άλλη σημαντική συνεργασία μεταξύ της Lego και μιας φίρμας αυτοκινήτων. Ο γίγαντας παιχνιδοποιός από τη Δανία, μάστορας μεγάλος στα παιχνίδια με «τουβλάκια», άντλησε έμπνευση από τη Lambo Sián FKP 37 για να την αναδημιουργήσει για τη σειρά LEGO Technic ως συναρμολογούμενο παιχνίδι με 3.696 κομμάτια και σε κλίμακα 1:8.

Ένα ωραίο κομμάτι μήκους 60 εκατοστών που θα σε κρατήσει για μπόλικη ώρα απασχολημένο, πριν το θαυμάσεις ολοκληρωμένο και, πάνω απ’ όλα, δεις κάποια από τα μέρη του να λειτουργούν.

Το πίσω καπό αφαιρείται για να δημιουργηθεί χώρος για τον κινητήρα V12 του οποίου τα έμβολα είναι λειτουργικά, ακριβώς όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων του σούπερκαρ της Sant’Agata που παρουσιάστηκε πέρυσι στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη.

LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37

Μια αριθμημένη πλακέτα και μερικές μικρές λεπτομέρειες συνοδεύουν τη συναρμολογούμενη Sián FKP 37. Μια αρκούντως εξωτική επιλογή από την πλευρά της Lego, τη στιγμή που οι Δανοί θα μπορούσαν να διαλέξουν ένα άλλο πιο γνωστό και πιο δημοφιλές μοντέλο της Lamborghini.

Αυτό το κάπως περιθωριακό μοντέλο, που πωλείται αμπαλαρισμένο σε μια σπέσιαλ συσκευασία, θα μπορεί να γίνει δικό σας για το δόλου ευκαταφρόνητο ποσό των €380. Δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλη υπομονή. Σε τρεις ημέρες, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ανοίγουν οι παραγγελίες.