Chevrolet Camaro ’68 της Hot Wheels για €90.000+!

Chevrolet Camaro ’68 της Hot Wheels για €90.000+!

Οι special series δεν αφορούν μόνο τα πραγματικά αυτοκίνητα. Απόδειξη αυτή η μινιατούρα της Chevrolet Camaro του 1968, η αξία της οποίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπερβαίνει τις €90.000.

Chevrolet Camaro ’68 by Hot Wheels

Ο έμπορος και φαν των diecast model cars, Joel Magee, νιώθει υπερήφανος εμφανίζοντας στο web το τελευταίο του εύρημα. Και δεν είναι άλλο από μια Chevrolet Camaro του 1968 από τη διάσημη σειρά Hot Wheels που παράγεται από την Mattel. Η τιμή της; Περισσότερα από 100.000 δολάρια ή το «ασήμαντο» ποσό των 92.000 ευρώ στην τρέχουσα ισοτιμία.

Γιατί τέτοια τιμή; Μόλις 16 αντίγραφα αυτής της μινιατούρας κατασκευάστηκαν την εποχή εκείνη. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το αμάξωμά της βάφτηκε λευκό, που υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρωτότυπο που φτιάχτηκε πριν από την άφιξη της τελικής έκδοσης στα καταστήματα. Η Mattel χρησιμοποίησε αυτό το χρώμα για να ελέγξει για τυχόν ελαττώματα που έπρεπε να διορθωθούν πριν από την εμπορική διάθεση της μινιατούρας.

Chevrolet Camaro ’68 by Hot Wheels, Joel Magee

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι το τρίτο σπανιότερο αυτοκίνητο στη σειρά Hot Wheels Redline που κυκλοφόρησε μεταξύ 1968 και 1977. Ένα αντικείμενο που θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους πολλοί λάτρεις του είδους. Τα κακά μαντάτα γι’ αυτούς; Ο Magee δεν σκοπεύει να το πουλήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Camaro 1966-69 [videos]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Yenko Camaro 1967-1969
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι μοιάζει μια συλλογή Hot Wheels αξίας $1 εκατ. [video]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hot Wheels: Το απόλυτο σιρκουί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πρώτο διαφημιστικό Hot Wheels στην Ιστορία [video]

Chevrolet Camaro ’68 by Hot Wheels

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube