Αυτό το Evo VI RS Tommi Makinen Monte Carlo έχει ούτε 6.000 km

Αυτό το Evo VI RS Tommi Makinen Monte Carlo έχει ούτε 6.000 km

Θεωρείται το καλύτερο EVO όλων των εποχών. Και με μόλις πέντε μοντέλα, το πιο σπάνιο επίσης.

Όταν ένα τόσο καθαρό και με λίγα χιλιόμετρα EVO εμφανίζεται στις αγγελίες παγκοσμίως, γίνεται ένας μικρός πανικός. Σκεφτείτε να είναι και το πιο σπάνιο και περιζήτητο από όλες τις γενιές, το Evo VI RS Tommi Makinen Monte Carlo!

Με παραγωγή μόλις πέντε αυτοκινήτων, το Evo VI RS Tommi Makinen Monte Carlo είναι ακόμα πιο σπάνιο κι από το Evo VI RSX. Κι από τη στιγμή που βρίσκεται σε κατάσταση λες και βγήκε χτες από το εργοστάσιο, δεν θα πουληθεί φθηνά.

Μπορεί να είναι το πιο τρανό EVO όλων των εποχών, αλλά πέρασε τον συντριπτικό του χρόνο αραγμένο κι ανέγγιχτο

Αν οι 2.500 μονάδες Tommi Makinen Edition (TME) είναι πολυπόθητες, η RS Tommi Makinen Monte Carlo Edition είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη. 

Evo VI RS Tommi Makinen Monte Carlo

Με σκοπό να γιορτάσει την άνευ προηγουμένου τρίτη νίκη του Tommi Makinen στο Ράλι Μόντε Κάρλο, αυτή η συγκεκριμένη μονάδα είναι η πέμπτη και τελευταία της σειράς. Και παρότι το αυτοκίνητο πουλήθηκε το 2001, έχει διανύσει λιγότερα από 6.000 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Restomod της Mercedes-Benz 190E Evo II θα κοστίζει €714.000

Τι διαφορές είχε σε σχέση με ένα απλό EVO VI; Φορούσε τουρμπίνα τιτανίου, χαμηλωμένη ανάρτηση, ταχύτερη κρεμαγιέρα, αναβαθμισμένη εξάτμιση, νέα ECU, ενισχυμένα γρανάζια στα διαφορικά, επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα για βελτιωμένη ψύξη και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών WRC της Enkei.

Evo VI RS Tommi Makinen Monte Carlo

Συνοδευέται επίσης από το πακέτο βελτίωσης κινητήρα Ralliart UK Stage 1, οπότε σίγουρα παράγει πολύ περισσότερη ισχύ από τα επίσημα 280 PS. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ελατήρια Eibach, κοντύτερο κιβώτιο ταχυτήτων κι εμπρός διαφορικό προδιαγραφών Group N.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται 1 από τα 24 Ford RS200 Evo με 600 km [video]

Το εσωτερικό από την άλλη πλευρά έχει εμπρός καθίσματα Recaro SR. Ο ανίδεος θα σχολιάσει τα σκληρά πλαστικά, την απουσία κλιματισμού και τα χειροκίνητα παράθυρα. Ναι, και μπροστά.

Evo VI RS Tommi Makinen Monte Carlo

Τη στιγμή που τα καλά TME ξεπερνούν τα €100.000 στις δημοπρασίες του εξωτερικού, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η σπανιότερη έκδοση μπορεί να πιάσει σημαντικά μεγαλύτερη τιμή. Ειδικά από τη στιγμή που έχει τόσο λίγα χιλιόμετρα και μόλις έναν ιδιοκτήτη.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube