Restomod της Mercedes-Benz 190E Evo II θα κοστίζει €714.000

Restomod της Mercedes-Benz 190E Evo II θα κοστίζει €714.000

Η Mercedes-Benz 190E Evo II στοίχειωσε τα νιάτα μας. Τώρα θα επανακυκλοφορήσει σε 100 αυτοκίνητα, αλλά η τιμή της την καθιστά ακόμα πιο απλησίαστη.

Η πιο επιθυμητή έκδοση της Mercedes-Benz W201 –η 190E Evo II– είναι έτοιμη να επιστρέψει με τη μορφή ενός restomod περιορισμένης παραγωγής από την HWA AG. 

Με έδρα το Affalterbach της Γερμανίας, η εταιρεία είναι γνωστή για τη ενασχόλησή της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ανακοίνωσε το νέο της δημιούργημα που θα ονομάζεται HWA EVO και πρόκειται να καταφτάσει σε περίπου δύο χρόνια από τώρα.

Λατρέψαμε τη Mercedes-Benz 190E Evo II όταν ήμαστε νεότεροι, αλλά με το όνειρο θα μείνουμε. Στα €714.000, θα απευθύνεται πλέον σε όσους θέλουν να την κλείσουν σε ένα γκαράζ

Η HWA περιγράφει το νέο μοντέλο ως «αγριεμένη επανερμηνεία της θρυλικής Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II, εξοπλισμένη με τεχνολογίες αιχμής». Η εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Curated, μια αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στα κλασικά σπορ μοντέλα και τα restomod.

190E Evo II

Η αρχική έκδοση είχε αποστολή να πουληθούν αρκετά αυτοκίνητα δρόμου ώστε να λάβει έγκριση η αγωνιστική 190 Ε για να συμμετάσχει στο γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού DTM. Έκανε το ντεμπούτο της το 1990 σε περιορισμένη παραγωγή 502 μονάδων.

Η HWA EVO θα είναι ακόμα πιο σπάνια και θα κατασκευαστούν μόλις 100 αυτοκίνητα. Για να μας ανοίξει την όρεξη, η HWA δημοσίευσε μερικά σκίτσα και μια τρισδιάστατη απεικόνιση, που μας δείχνει τι να περιμένουμε.

190E Evo II

Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, ο σχεδιαστής Khyzyl Saleem διατείνεται ότι συνεργάζεται με την HWA, υποστηρίζοντας ότι περσινή του απόδοση της Mercedes-Benz 190 EVO III αποτέλεσε την έμπνευση για την περιορισμένης παραγωγής HWA EVO. 

Τα επίσημα σκίτσα απεικονίζουν μια τονισμένη έκδοση της κλασικής πλέον 190E Evo II, με φαρδύτερα φτερά και τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου.

190E Evo II

Αντί να θυσιάσει μία από τις πολύτιμες γνήσιες EVO II, η HWA EVO θα βασίζεται σε πιο ευρέως διαθέσιμες ταπεινότερες W201. Η αυθεντική Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II ήταν εξοπλισμένη με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 lt λίτρων της Cosworth, ρυθμισμένο από την AMG, απόδοσης 235 PS.

190E Evo II

Οι παραδόσεις τής HWA EVO αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2025, με την αρχική τιμή των €714.000 να φαντάζει υπερβολικά υψηλή και να περιορίζει την απήχησή της αποκλειστικά σε βαθύπλουτους συλλέκτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H πρώτη Mercedes 190E Evo II δημοπρατήθηκε στις ΗΠΑ σε τιμή σούπερκαρ 

Σκεφτείτε ότι μια γνήσια 190E Evo II με μόλις 2.770 km km στο οδόμετρο, πουλήθηκε για λιγότερα από τα μισά χρήματα, οπότε καταλαβαίνετε την υπερβολή.

Σε κάθε περίπτωση, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για καθετί νεότερο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube