Αυτό είναι το ηλεκτρικό VW για την ανάβαση του Pikes Peak

Αυτό είναι το ηλεκτρικό VW για την ανάβαση του Pikes Peak

To I.D. R παρουσιάστηκε στην Alès της Γαλλίας, έκανε το πρώτο του shakedown σε πίστα και η VW λέει ότι είναι ταχύτερο από μονοθέσιο F1.

Ο στόχος της Volkswagen Motorsport, στη θρυλική ανάβαση που θα γίνει φέτος στις 24 Ιουνίου, είναι το υφιστάμενο ρεκόρ ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Rhys Millen.

Ο Nεοζηλανδός είχε ανέβει τη «διαδρομή προς τα σύννεφα» των 20 km σε 8’ 57” 118, το 2016, οδηγώντας το ηλεκτρικό πρωτότυπο eO PP100 που έφτιαξε η ειδικευμένη εταιρεία Drive [καμία σχέση] από τη Λετονία.

Η ονομασία I.D. R του πρωτοτύπου της VW είναι συνδυασμός της ηλεκτρικής φίρμας της, E-Tech I.D., και του R από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας. Η VW λέει ότι κάνει το 0-100 km/h σε 2,25” και είναι πιο γρήγορο όχι μόνο από μονοθέσιο της Formula E αλλά κι από της Formula 1.

To VW I.D. R έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν ισχύ 500 W (680 PS), ροπή 66,3 kgm κι έχουν να κινήσουν ένα συνολικό βάρος κάτω από 1.100 kg. H ροπή μεταδίδεται και στους 4 τροχούς και η τελική του πρωτοτύπου ξεπερνά τα 240 km/h.

Η συμμετοχή στο Pikes Peak σηματοδοτεί την επιστροφή του εργοστασίου της VW σε μεγάλο διεθνή αγώνα, για πρώτη φορά αφότου αποσύρθηκε από το WRC στο τέλος του 2016.

Επίσης, υπογραμμίζει την είσοδο της εταιρείας στους αγώνες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η τεχνολογία που αναπτύχθηκε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φημολογούμενο αγωνιστικό της για το World Rallycross, όταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνει ηλεκτρικό το 2020.

«Όπως στα μοντέλα παραγωγής της Volkswagen, έτσι και στα αγωνιστικά, η πλήρης ηλεκτροκίνηση θα παίζει έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο για μας, στο μέλλον», δήλωσε ο Sven Smeets, ο διευθυντής της Volkswagen Motorsport.

«Η συνεργασία μέσα στο Όμιλο πραγματικά μας βοήθησε, ειδικά λόγω του περιορισμένου χρόνου. Για παράδειγμα, μας υποστήριξε το εργοστάσιο μπαταριών της Volkswagen στο Braunschweig και συνεργαστήκαμε στενά με το τμήμα τεχνικής εξέλιξης του Wolfsburg».

Οδηγός του I.D. R θα είναι ο δύο φορές νικητής του Le Mans, οδηγός ράλι και παλιότερα αγωνιζόμενος στο Pikes Peak, Romain Dumas.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube