Αυτό είναι το ανασχεδιασμένο Peugeot 3008;

Αυτό είναι το ανασχεδιασμένο Peugeot 3008;

Αυτή η εικόνα δείχνει πώς θα μοιάζει η ανανεωμένη εκδοχή του 3008, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Καθυστέρηση για το ανανεωμένο 3008. Κανονικά έπρεπε να παρουσιαστεί πριν από την έλευση του καλοκαιριού, αλλά η κρίση του Covid άλλαξε τα σχέδια του Sochaux. Και το επίσημο λανσάρισμά του μετετέθη για το φθινόπωρο. Ωστόσο, ένα μέλος του Forum-Peugeot φαίνεται να έχει ήδη στα χέρια του εικόνες από το γαλλικό κόμπακτ SUV. Έτσι, βλέπουμε πώς θα είναι το νέο πρόσωπό του.

Η αναθεώρηση του αυτοκινήτου προοιωνιζόταν να πηγαίνει εις βάθος. Κάτι που μπορεί να ακούγεται περίεργο, καθώς το 3008 αποτελεί λίρα 100 για τη γαλλική εταιρεία και οι φίρμες είναι γενικά προσεκτικές όταν πρόκειται για την ανανέωση ενός μπεστ σέλερ. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι οι πωλήσεις του 3008 έχουν μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό, ακόμη και πριν από το χτύπημα του Covid. Επιπλέον, από το λανσάρισμα του του 3008 II το φθινόπωρο του ’16, η Peugeot έχει εξελίξει τον οικογενειακό σχεδιασμό της. Το facelift θα πρέπει επομένως να επιτρέψει στο 3008 να προλάβει αισθητικά τα νεότερα μοντέλα.

Peugeot 3008 MY2020

Εάν αυτή η φωτογραφία είναι πραγματική, τότε 3008 υιοθετεί τα μεγάλα φωτεινά «σπαθιά» έχουμε δει στα πρόσφατα 208 και 2008. Μια άλλη αξιοσημείωτη εξέλιξη: Η μάσκα θα φαρδύνει, εγκαταλείποντας ταυτόχρονα τη νικελένια μπορντούρα της, με τα φανάρια να έρχονται να «κολλήσουν» πάνω της. Μπορούμε να δούμε επίσης μια καινοτομία στον σχεδιασμό «Peugeot»: Ραβδώσεις που επεκτείνουν οπτικά τη μάσκα κάτω από τα φανάρια, μια σχεδιαστική ιδέα που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Instinct. Τέλος, η εισαγωγή αέρα συνδέεται από ένα νικελένιο διακοσμητικό που θυμίζει εκείνο του 2008.

Το υπόλοιπο του 3008, προφανώς θα είναι λιγότερο εξελιγμένο σχεδιαστικά, πιθανότατα με ελαφριά αναθεώρηση της φωτεινής υπογραφής πίσω και νέα σχέδια για τις ζάντες.

Peugeot 308 MY2020
Στο εσωτερικό δεν αλλάζει τίποτα, εκτός ίσως από μια μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube